La finalul operaţiunii, statul va mai deţine 23% din titlurile companiei de asigurări.
AIG vrea să răscumpere acţiuni de la stat în valoare de până la 5 miliarde de dolari, iar intermediarii tranzacţiei sunt Citigroup, Deutsche Bank, Goldman Sachs şi JPMorgan Chase, potrivit unui comunicat al Trezoreriei, citat de Bloomberg.
Statul american vrea să vândă acţiunile la preţul de la finalul şedinţei bursiere de vineri, de 33,99 dolari pe unitate.
Prin mai multe tranzacţii anterioare, Trezoreria SUA şi-a redus participaţia la AIG la 53%, de la peste 80% în 2008. Guvernul a atras 23,3 miliarde de dolari prin aceste vânzări.
AIG a înregistrat în trimestrul al doilea un profit net de 2,33 miliarde dolari, în urcare cu 27% faţă de nivelul din perioada corespunzătoare a anului trecut.
După reducerea participaţiei statului la sub 50%, supravegherea şi reglementarea companiei va trece cel mai probabil de la Trezorerie la Rezerva Federală, potrivit unui raport al AIG.
Pentru a ieşi în profit din acţionariatul AIG, statul american trebuie să obţină un preţ mediu de 28,73 dolari pentru fiecare acţiune preluată în 2008, excluzând dividendele şi comisioanele de administrare. Primele două vânzări de pachete au fost derulate la 29 de dolari pe acţiune, iar următoarele două la 30,5 dolari pe acţiune.
Programul de salvare a AIG de la faliment a mobilizat fonduri publice de până la 182,3 miliarde de dolari, inclusiv sprijin de la Rezerva Federală din New York şi garanţii guvernamentale.