Americanca Kathryn Haralson a fost contactată de recuperatori atât la locuinţa sa cât şi la serviciu, iar aceştia au luat legătura chiar şi cu fiica sa, la colegiu. Apoi a avut surpriza, când s-a logat pe Facebook, să găsească o solicitare „să îl contacteze pe domnul Rice” în legătură cu datoria sa.
„Nu era nevoie să meargă pe Facebook să mă găsească. Am fost în contact permanent cu ei. Au depăşit limita”, a spus Haralson.
Biroul pentru Protecţia Financiară a Consumatorilor şi Comisia Federală pentru Comerţ analizează noi restricţii în privinţa folosirii reţelelor de socializare pentru contactarea datornicilor.
Aceasta este una dintre măsurile avute în vedere de autorităţile americane de reglementare pentru 2013, în condiţiile în care aplică pentru prima oară în industria recuperării datoriilor o supraveghere federală cuprinzătoare. În 2011, în Statele Unite au fost depuse 180.000 de reclamaţii la Comisia Federală pentru Comerţ, împotriva recuperatorilor de datorii.
Directorul Biroului pentru Protecţia Financiară a Consumatorilor, Richard Cordray, a făcut o prioritate din această problemă, având în vedere că aproape unul din 10 americani, respectiv 30 de milioane de persoane, datorează în medie 1.500 de dolari.
Reglementările vor afecta emitenţi de carduri precum Capital One Financial şi JP Morgan Chase.
Biroul a dat un semnal privind intenţiile sale în luna octombrie, când a anunţat un acord de 112.5 milioane de dolari pentru închiderea unui litigiu cu American Express, acuzată de practici incorecte în recuperarea datoriilor clienţilor.