El a criticat adoptarea legii Dodd-Frank de către Senatul SUA, în speranţa unui control mai strict pe pieţele financiare. Deşi s-a spus că, prin adoptarea acesteia, sistemul financiar american va trece prin cea mai importantă reformă din anii 30 ai secolului trecut şi până în prezent, el consideră că legea denumită după numele autorilor săi (senatorul Chris Dodd si deputatul Barney Frank) ar putea împinge spre o catastrofă întregul sistem financiar al SUA din cauza reglementării excesive.
Cu toate că a promovat legea respectivă, şeful Trezoreriei, Timothy Geithner, este omul care a scos SUA din criză, consideră fostul economist al Băncii Mondiale. ‘Recesiunea în SUA putea fi mai profundă, dacă anumite măsuri nu ar fi fost luate de Geithner. Sunt de acord cu faptul că acum, fără aceste măsuri, situaţia economică a Statelor Unite putea fi mai rea’, a adăugat David Tarr.
Problemele fiscale din SUA nu au fost rezolvate încă. ‘Vârful fiscal’ a fost doar amânat pentru o vreme, în opinia sa.
‘Cred că există un adevărat ,,vârf fiscal,, dar nu aşa cum este înţeles acesta de obicei. ,,Vârful fiscal,, intervine atunci când autorităţile nu sunt în măsură să se împrumute, pentru că oamenii cred că guvernul nu va putea să întoarcă banii împrumutaţi; sau autorităţile trebuie să se împrumute la dobânzi foarte ridicate’ – a explicat cunoscutul expert.
Acesta ar fi, în opinia sa, adevăratul ‘vârf fiscal’, iar dacă cele două partide la putere în SUA nu vor reuşi să rezolve problema, peste 10-15 ani, Statele Unite vor arăta ca Grecia, mai avertizează el. În general, David Tarr este încrezător că administraţia de la Washington va face faţă acestei provocări, însă a adăugat că exista, de asemenea, îngrijorări cu privire la un al doilea val al recesiunii în SUA, în cazul în care nu va fi rezolvată problema bugetului.