Reforma va reduce de la şapte la trei tranşele de impozitare pentru familii, cu un nivel maxim de 35% şi va permite companiilor să îşi repatrieze lichidităţile deţinute în străinătate plătind o singură dată impozit pentru această operaţiune.
Această reformă, cea mai ambiţioasă din 1986 potrivit iniţiatorilor săi, va introduce, de asemenea, o bază de impozitare ‘teritorială’ pentru firmele americane, au precizat într-o conferinţă de presă la Casa Albă secretarul Trezoreriei, Steve Mnuchin, şi consilierul prezidenţial pentru probleme economice, Gary Cohn.
Propunerea trebuie supusă Congresului pentru aprobare şi riscă să suporte modificări ţinând cont de diviziunile dintre republicani, partidul lui Donald Trump, şi opoziţia democrată, dar şi din rândul republicanilor având în vedere posibilele consecinţe asupra deficitului bugetar.
Steve Mnuchin a repetat miercuri că această reformă ‘se va finanţa singură’ ţinând cont de efectele sale benefice asupra creşterii care, în schimb, va majora încasările fiscale.
Impozitul aplicat companiilor care vor decide să îşi repatrieze miliarde de dolari deţinute în prezent în străinătate nu a fost încă stabilit şi face obiectul discuţiilor cu Congresul, a precizat Steve Mnuchin.