Subscrierile Generali au scăzut cu 8% la nouă luni, iar daunele cu 12%

Generali România a consemnat, în primele nouă luni, subscrieri de 333,8 milioane lei, în scădere cu 8% faţă de intervalul similar din 2012, pe fondul reducerii veniturilor pe segmentul asigurărilor generale, potrivit datelor remise de asigurător la solicitarea MEDIAFAX.
Economica.net - joi, 28 nov. 2013, 12:10
Subscrierile Generali au scăzut cu 8% la nouă luni, iar daunele cu 12%

„Scăderea înregistrată în primele nouă luni este justificată de politica adoptată de Generali în direcţia concentrării pe linii de business profitabile”, potrivit reprezentanţilor companiei.

Clasa asigurărilor de viaţă a cumulat venituri de 64,6 milioane de lei, în urcare cu 3% comparativ cu septembrie 2012, evoluţie susţinută de avansul subscrierilor pe asigurări de grup (employee benefits) cu 11%.

În schimb, veniturile din asigurări generale au fost de 269,2 milioane lei, comparativ cu 300,3 milioane de lei în urmă cu 12 luni.

„Pe segmentul CASCO, unde piaţa a raportat scăderi, Generali a înregistrat o creştere de 2%, subscriind 104,8 milioane de lei”, potrivit reprezentanţilor companiei.

La nivelul pieţei, subscrierile pe segmentul CASCO au scăzut cu 8,3% în primele nouă luni, la 1,33 miliarde de lei, conform Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

Asigurările auto reprezintă 40% din volumul total de business al companiei, din care 31% sunt poliţe CASCO, a căror cotă a urcat de la 28% în perioada ianuarie-septembrie 2012.

Următoarea linie de afaceri ca pondere este cea a asigurărilor generale corporate, care deţin 21% din totalul veniturilor.

„Subscrierile pe asigurări generale corporate au înregistrat un avans de 2%, la 69 de milioane lei, creştere susţinută de segmentele asigurărilor tehnice (+3%) şi de răspundere civilă (+13%). Ponderea asigurărilor generale corporate în portofoliul companiei a avansat cu două puncte procentuale faţă de perioada similară a anului 2012”, au mai spus reprezentanţii companiei.

Asigurările de viata reprezintă 19% din volumul de prime subscrise de companie, în creştere cu două puncte procentuale ca pondere în portofoliu faţă de septembrie 2012.

Poliţele pentru locuinţe cumulează 13% din afacerile companiei, iar asigurările de călătorie în străinătate (travel) au atins 4% din volumul subscrierilor.

În perioada analizată, Generali România a plătit despăgubi 193,9 milioane de lei, în scădere cu 12% faţă de perioada similară a anului trecut, rezultat justificat de politica adoptată de societate de a reduce ponderea RCA în totalul afacerilor.

Potrivit reprezentanţilor companiei, strategia companiei din acest an a fost concentrată pe profitabilitatea afacerilor, prin reducerea ponderii RCA în portofoliu şi creşterea pe liniile de business profitabile.

„Rezultatele raportate demonstrează că ne-am atins aceste obiective pentru că am reuşit să raportăm creşteri pe toate liniile de business strategice: CASCO, asigurări generale corporate, asigurări de călătorie în străinătate şi asigurări de viaţă. În continuare, Generali România rămâne fidelă politicii sale de a subscrie prudent şi de a se concentra pe produse cu o marjă mai mare de profitabilitate. Profitul companiei pentru anul 2013 va fi făcut public la închiderea anului fiscal, însă putem confirma că acesta este în linie cu ceea ce compania şi-a asumat faţă de acţionari”, au mai spus reprezentanţii asigurătorului.

Conform bugetului aprobat de acţionari la începutul anului, Generali România şi-a propus să subscrie prime de 472,3 milioane de lei, în creştere cu 9,3% faţă de 2012, şi să obţină un profit net de 21,1 milioane de lei, de la pierderi de 18,1 milioane lei în anul precedent.

În 2011, pierderile companiei au atins 83,17 milioane de lei.

Pentru acest an, veniturile din asigurări generale au fost estimate la 382,7 milioane de lei, de la 348,4 milioane de lei în 2012.

Subscrierile din poliţe de viaţă ar urma să crească cu 7,1%, la 89,6 milioane de lei.

Asigurătorul român este parte a grupului italian Generali şi unul dintre primii zece asigurători locali după nivelul subscrierilor.

La finele anului trecut, compania avea un capital social de 179,1 milioane de lei.

Te-ar mai putea interesa și
Harta interactivă a rutelor alternative la Valea Oltului. CNAIR anunță că va fi actualizată în timp real
Harta interactivă a rutelor alternative la Valea Oltului. CNAIR anunță că va fi actualizată în timp real
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat sâmbătă că pune la dispoziția celor interesați harta interactivă a variantelor alternative la DN7, Valea......
Noi incendii de pădure au izbucnit în statul american California, în contextul temperaturilor foarte ridicate (Video)
Noi incendii de pădure au izbucnit în statul american California, în contextul temperaturilor foarte ridicate (Video)
Pompierii din California luptau vineri împotriva mai multor incendii pe fondul unui val de căldură, cu un nou incendiu ...
Update: Budapesta a anulat o rundă planificată de discuții cu ministrul german de Externe Annalena Baerbock
Update: Budapesta a anulat o rundă planificată de discuții cu ministrul german de Externe Annalena Baerbock
Update: Ungaria a anulat o întâlnire a şefului diplomaţiei de la Budapesta cu omologul său german, programată pentru ...
BNR spune care sunt cele mai mari probleme ale firmelor din România. Fiscalitatea și legile, la loc de frunte. Cât de trist este viitorul pentru economia României?
BNR spune care sunt cele mai mari probleme ale firmelor din România. Fiscalitatea și legile, la loc de frunte. Cât de ...
Banca Națională a României (BNR) a întrebat firmele din țară cu ce probleme se confruntă, cum stau din punct de vedere ...