„Modificările la Legea salarizării pe care le vom face vor fi prezentate în dezbatere publică începând de săptămâna viitoare cu cea mai mare probabilitate. Sunt elemente care au trebuit să fie reglate şi care ţin cont tocmai de acest cadru financiar bugetar despre care vorbeam şi care este în permanenţă perturbat de noi iniţiative. O modificare legislativă de amploare cum este Legea salarizării, indiferent pe ce formulă mergem, are acest impact serios asupra bugetului, mai ales pentru anii care vin, şi cum apar modificări suplimentare trebuie în permanenţă calibrată în funcţie de ceea ce se întâmplă”, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu.
Prim-ministrul Dacian Cioloş a declarat, duminică, la ProTV, că, în proiectul de lege a salarizării bugetarilor ce va fi supus dezbaterii publice vor fi incluse criterii de performanţă pentru acordarea sporurilor.
„Lucrăm la o altă abordare a sporurilor: să le dăm acolo unde se justifică şi să includem şi elemente de performanţă în acordarea lor”, a declarat Dacian Cioloş.
Obiectivul legii este să corecteze dezechilibrele existente în salarizarea angajaţilor din sectorul public. „Vedem acum marjele de creştere a masei salariale pe carele avem pentru următorii patru ani şi, pe acele marje, obiectivul este să ducem salariile mai mici în sus şi să corectăm dezechilibrele”, a spus Cioloş.
Premierul a precizat că nu toate salariile vor creşte în urma adoptării noii legi.
„Salariile care sunt deja mari în unele ministere nu le vom putea creşte, dar vom elimina dezechilibrele în interiorul aceloraşi instituţii şi, pe cât posibil, între instituţii”, a afirmat primul-ministru.