Sucursala din ţara noastră a companiei sud-coreene KHNP angajează pentru postul de inginer construcţii civile în această perioadă. Candidatul selectat pentru acest post va lucra la Cernavodă, pe perioadă de un an cu posibilitate de prelungire. Salariul cu care sunt ofertaţi candidaţii e de aproximativ 9.600 de lei net lunar, conform anunţului de recrutare consultat de Economica.net.
Sunt eligibili pentru această poziţie absolvenţii unei specializări de licenţă din domeniul de studii Inginerie civilă, care au peste doi ani experinţă relevantă pentru acest post, sunt integri şi care au cunoştinţe solide de limba engleză.
Korea Hydro & Nuclear Power Co., Ltd. (KHNP) este deținută integral de grupul coreean KEPCO. Grupul KEPCO deţine şi operează 21 de centrale nucleare în Coreea de Sud. KHNP are aproximativ 7.600 de angajaţi şi furnizează peste 34% din totalul energiei din Coreea de Sud, susţin oficialii grupului.
Context
În iunie 2024, Nuclearelectrica şi KHNP au început lucrările la instalaţia de detritiere de la CNE Cernavodă.
La 27 iunie 2023, Nuclearelectrica și Korea Hydro & Nuclear Power (KHNP) au semnat, la Seul, contractul de Inginerie, Procurare și Construcție (EPC) pentru construcţia primei instalații de detritiere (CTRF) din Europa, la CNE Cernavodă.
Korea Hydro & Nuclear Power (KHNP) a fost selectată în calitate de contractant de inginerie, procurare și construcții (EPC) în urma unei proceduri de achiziție publică. KHNP operează o instalație similară pe amplasamentul centralei nucleare Wolsong.
CTRF va îndepărta tritiul din instalaţie folosind o tehnologie românească inovatoare, dezvoltată de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Tehnologii Criogenice şi Izotopice – ICSI Râmnicu Vâlcea.
Instalația de detritiere de la Cernavodă (CTRF) va fi a treia instalație de detritiere din lume și prima din Europa și va oferi României posibilitatea de a deveni un centru european pentru producția și exportul de tritiu – combustibilul candidat al viitoarelor reactoare de fuziune.
Tritiul, un izotop al hidrogenului, este produs cu precădere în reactoarele cu apă grea cum ar fi CANDU. CTRF va elimina tritiul din apa grea a reactoarelor CANDU şi din instalaţiile de la centrala nuclearoelectrică de la Cernavodă.
Instalația de detritiere (eliminare a tritiului) de la Cernavodă va include mai multe domenii de înaltă tehnologie: separare izotopică în fază lichidă, distilare criogenică și operare în vid înalt.
Durata de finalizare a proiectului este estimată la 50 de luni, iar tritiul produs va fi depozitat în containere specializate sigure și securizate, pregătite pentru utilizare ulterioară.