Stațiunile Neptun-Olimp cuprind peste 5.000 mp de plajă amenajată și oferă turiștilor acces rapid la aerodromul Tuzla, Herghelia Mangalia, una dintre cele mai mari din sud-estul Europei, parcul de agrement Aventura, precum și spații verzi, cherhanale sau restaurante aflate pe coastă și în centru.
Conform datelor furnizate de Ministerul Turismului în 2019, oferta hotelieră de pe litoralul românesc cuprindea anul trecut 57 de hoteluri de 4 și 5 stele (19% din totalul hotelurilor de pe litoral), în timp ce zona 23 August-Neptun-Olimp număra doar 2 vile de 5 stele, 4 hoteluri de 4 stele și alte 18 proprietăți clasificate astfel, cu un număr redus de camere.
Datorită cererii crescute pentru locuri de cazare premium, insuficiente la momentul actual, investiții majore aflate în derulare vizează construirea hotelurilor de 4 și 5 stele, căutate de către familii și cei care preferă natura și terapiile balneare.
„Pe baza datelor furnizate de către agențiile de turism și dezvoltatorii imobiliari, estimăm că stațiunile Neptun-Olimp vor fi noile vedete ale pieței imobiliare, pe segmentul de investiții și second home premium. Fondurile disponibile vor fi investite atât în unități hoteliere, cât și în parcuri de distracții și noi plaje. În plus, se prefigurează o evoluție rapidă și la capitolul servicii, care vor susține un nivel de calitate ridicat, servicii atât de căutate de turiști și care, din păcate, au lipsit până în prezent”, apreciază Oana Taraze, partener RE/MAX Top Estate Team.
De altfel, și RE/MAX a încheiat recent o tranzacție ce presupune dezvoltarea mai multor apartamente de vacanță de lux în stațiunea Olimp, realizate printr-un concept deosebit, cu vedere panoramică peste mare și pădure, piscină de tip infinity la ultimul etaj și alte facilități premium.
Un alt avantaj al zonei Neptun-Olimp este ca aceasta va deveni principala opțiune în ceea ce privește sejururile de lungă durată, petrecute la hoteluri de 4 și 5 stele, datorită vegetației bogate deja existente, spațiilor de joacă pentru copii, multiplelor zone pietonale și de promenadă.
La dezvoltarea zonei contribuie și proiectele cu finanțare europeană, prin care Primăria Mangaliei a reușit să atragă peste 50 de milioane de euro. Multe dintre măsurile de modernizare a străzilor din stațiunile Saturn, Olimp și Neptun sunt deja în faza de implementare, iar la acestea se adaugă proiecte de iluminat public, dotarea stațiunilor cu mobilier stradal modern și mijloace de transport în comun nepoluante (electrice), precum și modernizarea falezelor la standarde UE, impresionante din punct de vedere urbanistic.
Alături de cele private, investițiile publice vor genera o migrație a publicului către stațiunile din sudul litoralului. Pe fondul pandemiei, tot mai mulți români au ales anul acesta să-și petreacă vacanța de vară în țară, iar tendința de a călători și petrece timp mai aproape de casă rămâne pe un trend ascendent din cauza restricțiilor și riscului de infectare cu virusul SARS-CoV-2.
Conform specialiștilor, numărul rezervărilor pentru Grecia ajunsese, până la obligativitatea testului COVID-19, la 75% din nivelul anului trecut, în timp ce rezervările pentru România și Bulgaria au crescut cu 80%, respectiv 50%, la nivelul lunii iulie.