Suma necesară implementării programului-pilot ‘Masa caldă în şcoli’ este 34 milioane lei

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Liviu Iolu, a anunţat miercuri că suma necesară implementării programului-pilot 'Masa caldă în şcoli' este de aproximativ 34 milioane lei, cu finanţare de la bugetul de stat, fiecare copil urmând a primi o masă caldă în valoare de şapte lei pe zi.
Economica.net - mie, 26 oct. 2016, 13:51
Suma necesară implementării programului-pilot 'Masa caldă în şcoli' este 34 milioane lei

El a precizat că în program vor intra elevii şi preşcolarii din 50 de şcoli din învăţământul preuniversitar de stat, în anul şcolar 2016 – 2017.

‘E un program-pilot care are scopul să contribuie la prevenirea şi combaterea abandonului şcolar. Masa caldă sau pachetul alimentar va fi asigurat elevilor şi preşcolarilor care participă la activităţi didactice din aceste 50 de unităţi şcolare în limita a şapte lei pe zi pentru fiecare beneficiar şi va înlocui programele ‘Laptele şi cornul’ şi ‘Fructele în şcoli’. Suma necesară implementării programului-pilot e de aproximativ 34 milioane lei, iar finanţarea va fi asigurată de la bugetul de stat’, a afirmat Iolu.

Potrivit acestuia, decizia a fost luată printr-o ordonanţă de urgenţă aprobată în şedinţa de Guvern de miercuri.

După cum precizează Guvernul, cele 50 de unităţi de învăţământ preuniversitar au grade de complexitate şi particularităţi educaţionale diferite, sunt dispuse echilibrat la nivel naţional, în medii rezidenţiale diverse, atât urban, cât şi rural.

‘O primă categorie din unităţile selectate include şcoli şi grădiniţe situate în medii geografice izolate sau greu accesibile – deltă, munte, câmpie (zonă depopulată/zonă greu accesibilă din cauza condiţiilor naturale), în medii sociale defavorizate (comunităţi cu grad mare de vulnerabilitate – populaţie romă, copii cu părinţi plecaţi la muncă în străinătate şi supuşi unor forme de abandon parental, copii supuşi unor forme de abuz parental prin muncă, abandonului şcolii, cutume şi mentalităţi restrictive, în defavoarea minorului) în medii economice sărace. În cea de-a doua categorie, cu rol de incluziune socială, sunt incluse liceele şi colegiile pedagogice, unităţi de învăţământ complexe, care reunesc elevi din toate ciclurile de învăţământ: preşcolar, primar, gimnazial şi liceal. Aceste unităţi de învăţământ au şi un procent ridicat de elevi proveniţi din mediul rural’, se arată într-un comunicat de presă al Executivului.

Te-ar mai putea interesa și
Comisia Europeană ar putea propune un ajutor care să țină industria auto „ferm ancorată în Europa”
Comisia Europeană ar putea propune un ajutor care să țină industria auto „ferm ancorată în Europa”
Pe fondul crizei profunde în care se află industria auto din Europa, mai mulți oficiali, inclusiv președintele Comisiei Europene Ursula von der Leyen, vor începerea unor discuții pe tema......
Managerii de la Volkswagen vor avea salariile reduse cu 10% în următorii doi ani
Managerii de la Volkswagen vor avea salariile reduse cu 10% în următorii doi ani
O reducere a bonusurilor managerilor de la Volkswagen va duce la o reducere a salariilor cu 10% în următorii doi ani, a ...
Azi se aleg președinți pentru Senat și Camera Deputaților
Azi se aleg președinți pentru Senat și Camera Deputaților
Senatul şi Camera Deputaţilor, îşi aleg, luni dimineaţă, preşedinţii, după ce, la finalul săptămânii trecute, ...
Tanczos Barna, propus de UDMR ca ministru de Finanțe, spune că va aborda rațional politicile fiscale
Tanczos Barna, propus de UDMR ca ministru de Finanțe, spune că va aborda rațional politicile fiscale
Senatorul Tanczos Barna, propus de UDMR pentru funcţia de ministru al Finanţelor în viitorul Guvern, anunţă că va deţine ...