„Este la nivelul Ministerului Muncii, Ministerului Finanțelor și Ministerului Dezvoltării o comisie tehnică, unde astăzi se analizează două variante de salarizare pentru tot sistemul bugetar, inclusiv pentru administrația locală. Odată cu finalizarea acestui proiect de lege, undeva la mijlocul sau finalul lunii februarie, va fi pus în dezbatere publică. Cert este că toată lumea va lua salariu mai mare și vom avea și pârghiile prin care să încercăm să motivăm performanța în sistemul bugetar”, a afirmat Liviu Pop în deschiderea ședinței filialei județene Argeș a Asociației Comunelor din România.
El le-a transmis primarilor prezenți că noul act normativ va asigura o salarizare corectă și pentru angajații din administrația publică locală.
„Căutăm soluții de aplicare a unei legi de salarizare, în așa fel încât la nivelul administrațiilor locale să avem o salarizare sănătoasă, iar primarii, conducătorii de unități administrativ-teritoriale, să poată să pună calitatea cu cantitatea la nivelul fiecărui funcționar public. Plecăm de la anomaliile create prin creșterea salariului minim pe economie, ajungându-se ca unele sporuri să fie arse, adică nu mai este nicio diferență între un debutant și cel cu 25 de ani vechime, precum și între angajați care au studii medii și cei care au studii superioare”, a spus Liviu Pop.
Guvernul a adoptat printr-un memorandum, în urmă cu o zi, constituirea unui grup de lucru pentru revizuirea legii privind salarizarea în sistemul bugetar. Potrivit ministrului Muncii, Rovana Plumb, în jur de două milioane de bugetari ar putea beneficia de creșteri salariale începând cu 1 ianuarie 2016, în urma revizuirii legii salarizării unitare.