Când Eugene Kaspersky, fondatorul celei mai mari companii de soluţii de securitate din Europa, a descoperit arma cibernetică Flame, care a afectat compuetere din Iran şi Orientul Mijlociu, a recunoscut că virusul este atât de sofisticat pe care îl pot crea autorităţile guvernamentale.
Acesta a mai recunoscut că virusul, care poate fi comparat cu Stuxnet, costruit de programatori angajaţi de Statele Unite ale Americii şi Israel, întăreşte temerile sale că guvernele crează şi eliberează viruşi pe internet.
În timp ce Statele Unite şi Israelul folosesc arme cibernetice pentru a îngreuna procesul de fabricare a armelor nucleare din Iran, astfel de arme ar putea fi folosite pentru a distruge reţele financiare sau chiar sisteme de securitate.
Un mare număr de state şi alte entităţi folosesc arme online pentru ca sunt de sute de ori mai ieftine în comparaţie cu aremele convenţionale.
În timp ce companiile de securitate încearcă să se lupe cu ameninţările informatice, în opinia şefului de la Kaspersky, numai un tratat internaţional care va stopa forţele militare şi agenţiile de securitate în a mai realiza viruşi va rezolva problemele actuale.