Numărul participanţilor la miting, veniţi din Elveţia, Germania şi Franţa, au atins în cel mai puternic moment al manifestaţiei 450, potrivit jandarmilor. În total, la manifestaţie au luat parte 800 de persoane, potrivit organizatorilor.
Duminică după-amiaza au fost organizate un picnic, luări de cuvânt şi un concert.
De asemenea, un moment de reculegere a fost respectat în memoria victimelor catastrofei nucleare de la Cernobîl, al cărei Reactor 4 a explodat, în urmă cu 26 de ani, pe 26 aprilie 1986, a declarat pentru AFP André Hatz, purtătorul de cuvânt al organizaţiei Stop Fessenheim.
Organizatorii şi-au reiterat dorinţa de a vedea cea mai veche dintre centralele nucleare franceze aflate în activitate închisă cât mai repede posibil.
„Aşa cum i-am transmis vineri lui Antoine Homé, reprezentantul local al lui François Hollande (candidatul socialist în alegerile prezidenţiale), noi dorim oprirea (centralei nucleare de la) Fessenheim a doua zi imediat după alegerile prezidenţiale”, a declarat Hatz.
În timp ce preşedintele în exerciţiu Nicolas Sarkozy s-a pronunţat în favoarea continuării activităţii centralei de la Fessenheim, Hollande a promis închiderea acesteia în cursul mandatului său de cinci ani.
Sindicaliştii din cadrul centralei nucleare îl acuză pe candidatul socialist de sacrificarea unui instrument industrial performant şi fiabil pe „altarul unui acord electoral cu ecologiştii”.