Sute de oameni stau la coadă în faţa sediului Poliţiei Capitalei, după ce MAI a deschis angajările
Potrivit purtătorului de cuvânt, până la ora difuzării acestei ştiri pe lista erau înscrişi 1.430 de candidaţi, iar alte câteva sute de persoane se află încă la coadă.
Două sute de posturi de agenţi de poliţie au fost scoase la concurs, dintre care 194 pentru civili iar şase pentru reîncadraţi, a mai declarat Bogdan Ghebaur pentru MEDIAFAX.
„Se poate înscrie oricine care are cursurile unui liceu şi examenul de bacalaureat promovat, care deţine un permis de conducere. Am avut persoane chiar şi de peste 50 de ani care s-au înscris la concurs” a mai spus Ghebaur.
Exemenul scris va fi susţinut pe data de 14 mai, la Poliţia Capitalei iar cei care promovează nu vor putea să părăsească postul pentru o perioadă de trei ani
Înălţimea este o criteriu eliminatoriu la angajare. Astfel că, bărbaţii trebuie să aibă o înălţime de minimum 1,65 de centimetri iar femeile – de minimum 1,60 de centimetri.
Pentru posturile de la nivelul Poliţiei Capitalei, candidaţii care vor promova examenele îşi vor putea alege secţia de poliţie la care vor să-şi desfăşoare activitatea.
Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) a demarat de vineri, 1 aprilie, procedura de încadrare prin concurs a 1.900 de posturi de agent ordine publică, la nivel naţional, anunţă oficiali din cadrul instituţiei.
Poliţia Română a demarat, prin intermediul Inspectoratelor Judeţene de Poliţie şi Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB) procedura de angajare a 1.900 de agenţi de ordine publică, dintre care 46 de posturi prin reîncadrare iar restul din sursă externă.
Înscrieri se fac în perioada 1- 8 aprilie, au declarat pentru Mediafax oficiali din cadrul IGPR.
Potrivit Poliţiei Române, după 8 aprilie, atunci când este ultima zi de înscrieri, la nivelul fiecărui judeţ va fi afişat calendarul probelor eliminatorii. Cei care vor să se angajeze vor avea de susţinut, pentru început, proba medicală, examenul psihologic şi proba sportivă, toate aceste fiind eliminatorii, pentru probe neexistând limită de vârstă pentru cei care vor să se înscrie.
Pentru posturile de agenţi de ordine publică în mediul rural, cei promovaţi vor fi selectaţi în funcţie de opţiunile lor, dar şi de nevoile din teren, anunţă reprezentanţii IGPR.