Handelsblatt citează un memoriu intern în care se arată că 400 de angajaţi ai T-Systems din şase ţări vor fi mutaţi în mai la IBM.
T-Systems a fost ani de zile divizia-problemă a celui mai mare grup de telecomunicaţii din Europa, marjele sale de profit fiind constant sub presiune.
Şi site-ul IT-Zoom anunţă că IBM va plăti 860 de milioane de euro (986,16 milioane de dolari) pentru tranzacţie, deşi T-Systems nu va renunţa complet la afacerea cu servere ci va oferi şi în viitor acest serviciu, cu IBM.
Reprezentanţii IBM nu au fost imediat disponibili pentru comentarii.
Un purtător de cuvânt al T-Systems nu a dorit să comenteze în privinţa preţului dar a confirmat că firma îşi adânceşte cooperarea cu IBM în domeniul serverelor şi va opera împreună cu grupul american din mai.
„Contractele actualilor clienţi nu vor fi afectate. T-Systems va continua să ofere şi în viitor servicii în domeniul serverelor, dar cu IBM”, se arată într-un comunicat al T-Systems.
În septembrie, T-Systems a anunţat că a ajuns la un acord cu liderii de sindicat privind concedierea a 5.600 dintre cei 17.000 de angajaţi din Germania. Acordul, semnat după luni de negocieri intense, a reprezentat o realizare importantă pentru americanul Al-Saleh, adus anul trecut pentru a redresa T-Systems.
Al-Saleh, care şi-a acordat un termen de doi ani pentru a redresa compania cu o capitalizare bursieră estimată la şapte miliarde de euro (8,1 miliarde de dolari), vrea ca acei 600 de milioane de euro economisiţi în urma concedierilor să fie investiţi în servicii digitale şi de cloud.
Conform acordului, 3.765 de angajaţi vor fi concediaţi până la sfârşitul lui 2020 şi, dacă afacerea nu redevine profitabilă până atunci, vor fi reduse încă 1.200 de posturi în 2021. Dintre cele aproximativ 230 de sedii, în urma reorganizării ar urma să rămână doar 25.
De asemenea, va fi redus numărul angajaţilor din afara Germaniei şi în viitor se vor face angajări doar din Ungaria, Slovacia şi India. În prezent, T-Systems are pe plan global 37.500 de angajaţi.
Deutsche Telekom AG este cea mai mare companie europeană de telecomunicaţii, cu operaţiuni în mai multe ţări din Europa Centrală şi de Est, inclusiv în România.
Grupul controlează 40% din acţiunile Hellenic Telecommunications Organization (OTE), care, la rândul său, deţine 54,01% din Telekom România.
La jumătatea lunii august 2014, Romtelecom şi Cosmote România au anunţat că vor fi reprezentate comercial prin intermediul brandului Telekom România, iar produsele şi serviciile vor fi oferite sub brandul ‘T’.