Tablete pentru elevi: Guvernul a anulat licitația pentru achiziția a 167.000 din 250.000 de tablete

Licitația privind achiziția a 250.000 de tablete destinate elevilor a fost anulată pentru șase (167.174 de tablete) din cele nouă loturi (250.000 de tablete). Asta după ce ofertele marilor companii de telecomunicații au fost respinse în etapa de evaluare tehnică.
Anemona Andone - mar, 01 sept. 2020, 18:54
Tablete pentru elevi: Guvernul a anulat licitația pentru achiziția a 167.000 din 250.000 de tablete

Oficiul Național pentru Achiziții Centralizate (ONAC) a descalificat în etapa de evaluare tehnică toate ofertele depuse pentru șase din cele nouă loturi din cadrul licitației privind achiziția de tablete destinate elevilor din familii defavorizate.

Mai exact, este vorba despre ofertele pentru Lotul 3 – Regiunea Nord-Est 1 ( Bacău, Botoșani, Neamț), Lotul 4 – Regiunea Nord-Vest (Bihor, Bistrița-Nasaud, Cluj, Maramures, Satu Mare, Sălaj), Lotul 5 – Regiunea Vest (Arad, Caras-Severin, Hunedoara, Timis), Lotul 6 – Regiunea Sud-Vest ( Dolj, Olt, Valcea, Mehedinti, Gorj), Lotul 8 – Regiunea Sud-Est (Braila, Buzau, Constanta, Galati, Tulcea, Vrancea) și  Lotul 9 – Zona Nord-Est 2 (Iasi, Suceava, Vaslui).

În continuare, se află în deliberare procedura pentru celelalte trei loturi, respectiv Lotul 1 – Regiunea București-Ilfov (11.425 tablete), Lotul 2 – Regiunea Centru (Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mures, Sibiu) – 34.374 tablete și Lotul 7 – Regiunea Sud (Argeș, Călărași, Teleorman, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova) – 37.027 tablete.

Rămâne de văzut ce operatori vor câștiga contractele pentru loturile respective și dacă va fi reluată procedura pentru loturile unde au fost descalificate toate ofertele.

Amintim că la licitația pentru 250.000 de tablete au depus oferte mari operatori precum Orange, Vodafone și Telekom.

Guvernul a lansat pe 14 iulie, prin Oficiul Național pentru Achiziții Centralizate (ONAC), procedura privind cumpărarea a 250.000 de tablete, valoarea estimată a achiziției fiind de 126 milioane de lei, adică 504 lei (circa 100 euro)/bucata.

Contractul ce va fi încheiat presupune achiziționarea unui număr de 250.000 de „dispozitive electronice cu conexiune la internet necesare facilitării activităților didactice la distanță”.

Acestea urmau să fie folosite în programul aprobat de Guvernul României denumit „Școala de acasă” pentru facilitarea activităților didactice la distanță pentru elevii din medii defavorizate, înmatriculați în unitățile de învățământ preuniversitar de stat, care va fi derulat de către Ministerul Educației și Cercetării în anul 2020.

Te-ar mai putea interesa și
Turiștii care aleg Grecia încep să se orienteze către lunile din afara sezonului de vârf tradițional
Turiștii care aleg Grecia încep să se orienteze către lunile din afara sezonului de vârf tradițional
În Grecia, cererea de călătorii în timpul verii se modifică, de la lunile de vârf tradiţionale iulie şi august, la lunile mai, iunie şi septembrie, în urma schimbărilor climatice şi a......
Vladimir Putin declară că Rusia a folosit o rachetă balistică hipersonică cu rază medie de acţiune pentru a lovi o țintă militară ucraineană
Vladimir Putin declară că Rusia a folosit o rachetă balistică hipersonică cu rază medie de acţiune pentru a lovi o ...
Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat joi seara, într-un discurs către naţiune, că Rusia a lansat un atac cu rachetă ...
Agenția GMP & U a câștigat contul TAZZ
Agenția GMP & U a câștigat contul TAZZ
Agenția de comunicare GMP & U anunță că a câștigat contul Tazz, în urma unei licitații, completându-și astfel portofoliul ...
Burduja anunță că în mai 2025 va fi finalizată centrala pe gaz de la Iernut
Burduja anunță că în mai 2025 va fi finalizată centrala pe gaz de la Iernut
Executivul a aprobat joi prelungirea Planului Naţional de Investiţii, ultimul obiectiv rămas în finanţare fiind centrala ...