„Nu ştiu dacă preşedintele a fost foarte inspirat, ieri. Am făzut în ultimele zile diverse comentarii şi forme de adresare la persoana mea, pe care le consider nepotrivite”, a spus Tăriceanu.
El a menţionat că „nimic nu poate exista fără justiţie, dar în momentul în care justiţia este folosită pentru atingerea şi pentru realizarea jocurilor politice, atunci aceea nu mai este justiţie”.
Tăriceanu a mai spus că forma de adresare a preşedintelui Iohannis îl face să se gândească dacă nu ar fi bine dacă şi domnia sa s-ar putea lăuda, în ghilimele, şi să prezinte tot atâtea lucruri cât a făcut el în mandatul de prim-ministru.
„Când o să aibă aceleaşi realizări, atunci sigur că o să putem să începem să ne apelăm aşa, într-o formulă mai puţin protocolară”, a adăugat Tăriceanu.
Copreşedintele ALDE a explicat că el ţine să respecte funcţia cea mai înaltă în statul român.
Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, referindu-se la apelul lui Călin Popescu Tăriceanu către parlamentari să nu se mai pronunţe asupra niciunei cereri a DNA de ridicare a imunităţii până la finalul actualei legislaturi, că „acest individ” are un discurs anti-justiţie şi că nu vrea să se scape doar pe el, ci şi „o gaşcă”.de câţiva prieteni.
Întrebat, la finalul vizitei de marţi, de la Centrala Nuclearelectrică de la Cernavodă, ce părere are despre declaraţiile preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, şeful statului a răspuns: „Cu acest individ ne-am lămurit, are un discurs anti-justiţie şi vrea să scape de justiţie. Şi spun individ pentru că îmi vine foarte greu să cred că un întreg partid este de acord cu un astfel de discurs împotriva justiţiei. Eu nu cred aşa ceva. Eu cred că acest individ nu vrea să se scape doar pe el, ci şi câţiva prieteni. Vom vedea cine va ajunge în următoarele săptămâni în Parlament ca să fie votat pro sau contra urmărire penală şi o să vedem din cine se compune gaşca despe care se vorbeşte”.
Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a făcut, duminică, apel la parlamentari să nu se mai pronunţe asupra niciunei cereri a DNA de ridicare a imunităţii, până la finalul actualei legislaturi.