Scopul final este egalizarea tuturor tarifelor poştale între cele două ţări.
Acest parteneriat ţinteşte să creeze un spaţiu poştal unic între cele două ţări şi asigură dezvoltarea economică durabilă a acestora.
Totodată, protocolul urmăreşte dezvoltarea importului şi exportului dintre cele două ţări, utilizând reţelele poştale şi infrastructura logistică a celor doi operatori poştali.
„Scopul final este să egalizăm toate tarifele, atât pentru colete, cât şi pentru poşta de scrisori. Vrem ca o scrisoare sau un colet trimise de la Bucureşti la Chişinău să aibă acelaşi tarif cu cele trimise de la Bucureşti la Iaşi”, a declarat Roman Cojuhari, Directorul Î.S. „Poşta Moldovei”.
Administraţiile poştale ale celor două ţări continuă să caute soluţii moderne de livrare a produselor, la preţuri reduse, prin intermediul cărora cetăţenii Republicii Moldova să beneficieze de întreaga paletă de servicii şi produse poştale de pe piaţa din România, reciproca fiind valabilă şi pentru clienţii români.
„Ne dorim să ridicăm graniţele dintre cele două ţări, din perspectiva poştală, să unim serviciile poştale şi de curierat din România cu cele din Republica Moldova şi să facem un spaţiu poştal unic. Partenerul nostru moldovean are aceeaşi viziune, de a uni piaţa românească cu piaţa moldovenească. Un prim pas pe care l-am făcut în acest sens a fost să creştem numărul de curse poştale între cele două ţări, de la o cursă pe săptămână, la o cursă zilnic. Acum, continuăm acest drum prin reducerea tarifelor”, a spus, la rândul său, Valentin Ştefan, directorul general al Poştei Române.