Ţările bogate trebuie să menţină ajutorul lor pentru dezvoltarea globală – David Cameron

Premierul britanic, David Cameron, a afirmat marţi că ţările bogate au obligaţia morală să menţină ajutorul acordat dezvoltării în pofida crizei economice cu care se confruntă, relatează AFP.
Economica.net - mie, 26 sept. 2012, 05:54
Ţările bogate trebuie să menţină ajutorul lor pentru dezvoltarea globală - David Cameron

El s-a exprimat în paralel cu Adunarea Generală a ONU, după prima reuniune a unui grup de lucru desemnat de ONU pentru a defini noile obiective ale dezvoltării durabile pentru perioada după 2015, scrie Agerpres.

David Cameron coprezidează acest grup împreună cu şeful statului indonezian, Susilo Bambang Yudhoyono, şi cu preşedinta Liberiei, Ellen Johnson-Sirleaf.

Potrivit unui recent raport al Naţiunilor Unite, ajutorul public pentru dezvoltare – ce ar fi trebui să atingă 0,7% din PNB – se diminuează sub efectul crizei economice, făcând şi mai dificil de atins obiectivele globale fixate de ONU pentru a reduce sărăcia sau ameliora sistemul medical şi educaţia.

‘Este important ca ţările care fac promisiuni să şi le respecte’, a declarat premierul Cameron în faţa reprezentanţilor presei. ‘Aceste promisiuni au fost făcute celor mai sărace ţări ale lumii’, a menţionat el.

‘Este în interesul nostru să edificăm o lume mai prosperă’, a subliniat el, pentru a evita conflictele, problemele migraţiei sau efectele încălzirii globale.

Demnitarul britanic a precizat că noile obiective ale ONU au ca scop principal eradicarea ‘sărăciei absolute în lume’.

Potrivit preşedintelui indonezian, Susilo Bambang Yudhoyono, dacă se are în vedere presiunea demografică a unei planete cu nouă miliarde de locuitori în anul 2050, obiectivele trebuie să permită ‘să se facă faţă unei cereri mai puternice de hrană, energie, locuri de muncă şi infrastructură’, conservând în acelaşi timp mediul înconjurător.

Grupul de lucru are la dispoziţie un an de zile pentru a defini noile obiective ce trebuie adoptate cu prilejul viitoarei sesiuni a Adunării Generale din septembrie 2013.

Te-ar mai putea interesa și
Fondul Sănătăţii are deficit de peste un miliard de euro. 90% din banii colectaţi la Fond provin de la asiguraţi, efect direct al taxelor introduse din 2023
Fondul Sănătăţii are deficit de peste un miliard de euro. 90% din banii colectaţi la Fond provin de la asiguraţi, efect ...
Fondul Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate, din care e finanţat în mare parte sistemul asigurărilor sociale de sănătate, a încheiat primele zece luni ale acestui an cu deficit de......
Facebook a restricționat mass-media din Palestina să-și informeze cititorii prin intermediul rețelei sociale
Facebook a restricționat mass-media din Palestina să-și informeze cititorii prin intermediul rețelei sociale
Facebook, deţinută de compania americană Meta, a restricţionat capacitatea mass-media care operează în teritoriile ...
Guvernul a alocat 160 de milioane de lei pentru exproprierile necesare construcției podului peste Prut de la Ungheni
Guvernul a alocat 160 de milioane de lei pentru exproprierile necesare construcției podului peste Prut de la Ungheni
Guvernul a aprobat miercuri, prin hotărâre, declanşarea exproprierilor necesare construirii Podului peste Prut de la Ungheni, ...
Primul caz de gripă aviară la oameni a fost identificat în SUA
Primul caz de gripă aviară la oameni a fost identificat în SUA
Centrul american pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC) a anunţat miercuri că un pacient a fost spitalizat din cauza ...