Târnava Sighișoara, una din primele fabrici de cămăși din România, a intrat în insolvență

Tribunalul Specializat Mureș a aprobat cererea de intrare în insolvență a fabricii de cămăși Târnava din Sighișoara, județul Mureș.
Andrada Ghira - vin, 10 nov. 2023, 09:37
Târnava Sighișoara, una din primele fabrici de cămăși din România, a intrat în insolvență

Producătorul român de îmbrăcăminte Târnava SA (TIGH), din Sighișoara, județul Mureș, cu o istorie de 74 de ani, și-a cerut insolvența, a anunțat în urmă cu câteva zile că a depus o cerere de intrare în insolvență. Tribunalul Specializat Mureș a aprobat cererea companiei și a stabilit termenele pentru desfășurarea procedurii, se arată într-un anunț remis astăzi, 10 noiembrie, Bursei de la București.

Compania a produs cămăși pentru politia germană, jandarmeria italiană, pentru armata austriacă, dar și pentru Max Mara sau Maison Margiela.

„Prin prezenta vă informăm asupra intenției noastre de a iniția procedura de insolvență cu intenția de reorganizare judiciară, ca soluție identificată pentru redresarea eficientă și efectivă a societății având în vedere perioada mai dificilă pe care o traversăm, se poate fi redresată în acest sens”, anunța compania în urmă cu câteva zile.

În primul semestru din 2021, Tarnava S.A. a lucrat pe toată perioada stării de alertă, iar producția a fost orientată spre produsele medicale de protecție refolosibile și de unică folosință, precum măști, combinezoane, halate, produse pentru protecția încălțămintei, bonete etc.

Pandemia a dus la scăderea comenzilor și a contractelor, atât ca număr, dar și cantitativ, mai spune compania în raportul finaciar pentru primul semestru din acest an, când a realizat o cifră de afaceri de 2,29 de milioane de lei, în creștere față de rezultatul înreistrat în aceeași perioadă din 2022, de 2,14 milioane de lei. Creștere de 7% a cifrei de afaceri se datorează creșterii valorii producției vândute cu 10,3%. Tarnava S.A. a realizat o pierdere netă de 529.211 lei, pentru primele șase luni din acest an.

Compania este deținută de persoane fizice în proporție de 64,76%. Cristina Cecilia și Nicoleta-Dana Mânzu-Hancu dețin fiecare câte 15,15% din companie, iar restul acțiunilor de 4,91% sunt deținute de persoane juridice.

Târnava S.A. a fost înființată în februarie 1949 în Sighisoara și a fost una din primele fabrici de cămași din Romania. Fabrica a fost privatizată în 1996 cu capital întreg românesc. Societatea colaborează cu firme de prestigiu din Germania, Italia, Franta și Danemarca, potrivit prezentări companiei.

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul de la Atena se așteaptă ca turismul să aducă anul viitor Greciei venituri de peste 20 de miliarde de euro
Guvernul de la Atena se așteaptă ca turismul să aducă anul viitor Greciei venituri de peste 20 de miliarde de euro
Veniturile Greciei din turism ar urma să depăşească 20 miliarde de euro anul acesta, iar primele semne pentru anul viitor sunt pozitive, a declarat marţi ministrul elen al Turismului, Olga......
Turcia dorește să încheie un acord de demarcație maritimă cu noile autorități din Siria
Turcia dorește să încheie un acord de demarcație maritimă cu noile autorități din Siria
Turcia îşi propune să încheie un acord de demarcaţie maritimă cu Siria după ce un guvern permanent va fi format la ...
Ministrul bulgar al Turismului, Evtim Miloshev: Deficitul de angajați din stațiunile de iarnă nu poate fi acoperit decât cu personal străin
Ministrul bulgar al Turismului, Evtim Miloshev: Deficitul de angajați din stațiunile de iarnă nu poate fi acoperit decât ...
Rezolvarea deficitului de angajaţi în staţiunile de iarnă din Bulgaria nu va fi posibilă fără a face angajări din ...
Fitch a coborât perspectiva de rating a Romgaz de la stabilă la negativă
Fitch a coborât perspectiva de rating a Romgaz de la stabilă la negativă
Agenţia de rating Fitch a revizuit perspectiva ratingului acordat Romgaz de la stabilă la negativă şi a confirmat rating-ul ...