Tarom a contractat un Airbus A320 de la Dan Air

22 11. 2024
tarom nu exista zboruri

Potrivit unui comunicat al Tarom, parteneriatul şi contractarea aeronavei în regim ACMI au fost avizate de Autoritatea Aeronautică Civilă Română în data de 21 noiembrie, iar primul zbor dus-întors are loc vineri, pe ruta externă Bucureşti – Madrid.

„Pentru a asigura continuitatea operaţională în special în sezonul de iarnă, astfel încât resursele disponibile să poată asigura respectarea indicatorilor de performanţă asumaţi prin planul de restructurare, Tarom a decis dezvoltarea de parteneriate locale pentru sprijinirea conectivităţii regionale. Anunţăm primul astfel de parteneriat cu compania Dan Air, în regim ACMI, pentru sezonul de iarnă. De asemenea, analizăm posibilitatea dezvoltării de noi colaborări de acest fel şi în viitor, ca măsură proactivă parte din strategia noastră de continuitate pentru asigurarea unor resurse adecvate necesare menţinerii unei capacităţi de zbor optime”, declarat Cătălin Prunariu, director de Zbor al Tarom.

Aeronava Airbus A320 contractată are o capacitate de 180 de locuri, iar serviciile furnizate includ asigurarea echipajului de zbor, ceea ce va permite Tarom să gestioneze eficient eventualele schimbări ale programului de zbor pe măsura desfăşurării celui de mentenanţă planificat pentru unele aeronave din flotă.

„Ne bucură faptul că Tarom ne-a ales, pentru că astfel, românii vor continua să se bucure de experienţe de călătorie sigure ce au în spate expertiză locală de calitate. Pentru noi este important ca pasagerii, fie ei din România sau din străinătate, să aibă o călătorie cât mai plăcută”, a declarat Matt Ian David, directorul general al companiei Dan Air.

Compania Dan Air, membru IATA şi furnizor de servicii ACMI certificat AOC (Air Operator Certificate), a fost selectată în urma unei proceduri de evaluare care a luat în considerare alături de oferta de preţ şi factori importanţi precum conformitatea operaţională, certificările şi asigurările necesare sau capacitatea de a asigura continuitatea serviciilor.

Tarom a demarat procedura de identificare şi calificare de furnizori pentru contractarea de aeronave în regim ACMI (Aircraft, Crew, Maintenance, Insurance) în luna iulie-august a acestui an. Demersul face parte din măsurile operaţionale pe care compania publică le implementează pentru îndeplinirea angajamentelor asumate în planul de restructurare.

„Potrivit practicii din domeniul transportului aerian, compania Tarom ia această măsură pentru asigurarea unui portofoliu de furnizori de servicii în regim wetlease ca parte a strategiei de continuitate a activităţii, pentru a întâmpina deficitul de aeronave disponibile în sector şi alte sincope ce pot fi generate inclusiv de disponibilitatea limitată de subansamble şi componente în lanţul de aprovizionare. Astfel, se urmăreşte asigurarea capacităţii de zbor pentru programul de iarnă şi desfăşurarea fluentă a operaţiunilor”, precizează compania.

Compania Naţională de Transporturi Aeriene Române – Tarom a fost înfiinţată în anul 1954 şi îşi desfăşoară activitatea sub autoritatea Ministerului Transporturilor, fiind membră a Alianţei SkyTeam din 25 iunie 2010. Transportatorul naţional al României deţine o flotă de 14 aeronave şi are în portofoliul său 70 de destinaţii operate cu aeronave proprii sau deservite de partenerii săi code share.