‘În termeni simpli, după aproape 10 ani, TAROM investeşte masiv în infrastructura IT, cu beneficii majore pentru companie, dar mai ales pentru pasageri. Prin implementarea noilor soluţii integrate IT se va crea o veritabilă revoluţie în sistemul de rezervări al companiei. Mai precis, este vorba despre rezervări mai rapide, orientate în jurul aşteptărilor pasagerului, despre un acces mai facil şi mai rapid la destinaţiile frecvente, despre dezvoltarea şi comunicarea eficientă a unor oferte comerciale avantajoase şi nu în ultimul rând, despre dezvoltarea unei platforme de comunicare reală cu clienţii şi pasagerii TAROM’, spun reprezentanţii operatorului aerian.
Compania va investi într-un centru de performanţă în ceea ce priveşte infrastructura hardware şi de aplicaţii. Cu alte cuvinte, după implementarea proiectului, compania va beneficia de un nucleu software, total integrat, care să schimbe fundamental modul în care TAROM îşi gestionează resursele.
‘Este prima investiţie de substanţă pe care TAROM o implementează în ultimii 10 ani în domeniul IT. Avem aşteptări mari de la acest sistem integrat, care suntem siguri că va reinventa felul în care TAROM îşi gestionează resursele, activele şi timpul’, a declarat directorul general al companiei, Werner Wolff.
Referitor la avantajele implementării sistemului nou de relaţionare cu clienţii, acesta a arătat că este vorba despre un veritabil salt în timp în ceea ce priveşte accesul companiei la tehnologie.
‘Compania noastră este obligată să facă un salt în timp şi să recupereze ceea ce a pierdut în ultimii ani în materie de satisfacţie a clienţilor, de comunicare, de deschidere şi eficienţă. Pasagerii noştri trebuie să ştie că soluţia integrată IT li se adresează. Vorbim despre dezvoltarea unui nou call-center eficient, de un sistem unitar de prelucrare a datelor, de deschiderea posibilităţii utilizatorilor de a-şi crea conturi pe platforma noastră online. În paralel, soluţiile de business intelligence vor permite managementului companiei să cunoască în orice moment care sunt costurile, veniturile, gradul de încărcare al curselor şi bineînţeles profitabilitatea’, a spus Wolff.
La finele lunii martie, Guvernul a aprobat bugetul de venituri şi cheltuieli al TAROM, potrivit căruia operatorul aerian naţional are prevăzute, pentru anul în curs, investiţii de 440,247 milioane de lei, în creştere cu 64,4% faţă de anul precedent, 10% din sumă urmând să fie alocată sectorului IT.
‘Bugetul TAROM pentru anul 2018, propus de conducerea companiei naţionale, a fost aprobat prin Hotărâre de Guvern, joi 29 martie a.c. Indicatorii sunt pozitivi. Veniturile previzionate sunt cu 21% mai mari decât cele de anul trecut, în timp ce bugetul destinat investiţiilor companiei a crescut cu 64,4%. Avem încredere că în perioada următoare TAROM va reuşi să intre pe un trend pozitiv din punct de vedere economico-financiar’, se arată într-un comunicat al companiei remis AGERPRES pe 30 martie.
Bugetul TAROM pe anul 2018 este în creştere faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut cu 21,3%. Veniturile companiei vor depăşi, în 2018, suma de 1,5 miliarde lei.
TAROM a intrat într-un proces de reevaluare şi reorganizare, după mai multe incidente cu aeronavele companiei şi după un anunţ privind consemnarea de pierderi estimate în 2017 la 207 milioane de lei.