Tarom anunţă întârzieri pe toate cursele. Sistemul de control al plecărilor a fost pus în funcţiune

Compania naţională Tarom a anunţat că se vor înregistra întârzieri pe toate cursele din cauza sistemului global SITA (nr. - sistemul de control al plecărilor), care este indisponibil la nivel global. 
Economica.net - sâm, 23 iun. 2018, 10:07
Tarom anunţă întârzieri pe toate cursele. Sistemul de control al plecărilor a fost pus în funcţiune

UPDATE 14.40 SITA a repus în funcţiune sistemul DCS (Departure Control System) după patru ore de nefuncţionare. Tarom a anunţat remedierea problemei în sistemul de control al plecărilor de către partenerul SITA. Operaţiunile de procesare a pasagerilor au fost reluate. 

Din cauzae nefuncţionării sistemului gestionat de SITA, calculele iniţiale ale Tarom indică întârzieri ale curselor între o oră şi două ore şi 30 de minute, depinzând de numărul de pasageri care trebuie să fie procesaţi. 

„Echipa Tarom depune toate eforturile necesare pentru procesarea cu maximă celeritate a tuturor pasagerilor. În acelaşi timp echipele noastre sunt disponibile pentru a oferi suport la sol pasagerilor noştri”, se arată într-un comunicat al operatorului.  

Reluăm ştirea iniţială: Sistemul global SITA (Departure Control System) a fost indisponibil la nivel mondial, a anunţat compania Tarom într-un comunicat de presă. 

Astfel, vor fi întârzieri pe toate cursele din cauza indisponibilității sistemului (DCS) SITA, la nivel global, deoarece operațiunile de check-in și îmbcarcare sunt suspendate până la rezolvarea problemelor care fac sistemul SITA nefuncțional.

Compania Tarom oferă pasagerilor care se află în aceste momente în tranzit asistență la sol, în conformitate cu normele internaționale.

Până la repunerea în funcțiune a sistemului global SITA, orice compania aeriană care operează în acest sistem nu va putea verifica eligibilitatea pasagerilor, nu va putea înregistra pasagerii sau bagajele acestora.

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB) informează că sistemul SITA a fost şi este funcţional pe aeroportul Henri Coandă, iar activitatea nu a fost afectată. 

„Eventuale disfuncţionalităţi ale SITA pe plan global au putut afecta, însă, activitatea unor companii aeiene”, potrivit CNAB. 

Te-ar mai putea interesa și
Autostrada A1, închisă din cauza rafalelor de vant care ajung la 120 km/h
Autostrada A1, închisă din cauza rafalelor de vant care ajung la 120 km/h
Autostrada A1 a fost închisă vineri dimineaţa, între Sibiu şi Boiţa, din cauza vântului puternic, a informat DRDP Braşov. ...
Producția de mașini a României a urcat cu 19%, după primele zece luni din 2024, până la 466.838 de unități. Câte automobile au făcut Dacia şi Ford
Producția de mașini a României a urcat cu 19%, după primele zece luni din 2024, până la 466.838 de unități. Câte ...
Raportul ACAROM cu privire la producția de mașini a României arată că, în perioada ianuarie - octombrie 2024 au fost ...
MedLife va deschide complet un nou spital la Craiova cu 87 de paturi la începutul anului viitor
MedLife va deschide complet un nou spital la Craiova cu 87 de paturi la începutul anului viitor
MedLife a inaugurat, ieri, noului Spital MedLife Craiova, o investitie de aproape 6 milioane euro, Noul spital se intinde ...
149.000 de contribuabili s-au înscris pentru a beneficia de aministia fiscală
149.000 de contribuabili s-au înscris pentru a beneficia de aministia fiscală
Peste 149.000 de contribuabili au notificat intenţia de a beneficia de amnistia fiscală până la data de 19 noiembrie, ...