Compania Tarom va monta la bordul aeronavelor un dispozitiv cu o autonomie de 14 ore, care oferă pasagerilor accesul la o platforma intranet, unde sunt stocate filme , muzică, jocuri, ziare şi reviste. De asemenea, pasagerii pot comunica printr-un serviciu chat pe durata zborului, prin selectarea numelui pasagerului şi a locului ocupat în avion.
Serviciul nu oferă posibilitatea conectării în timp real la aplicaţii precum Facebook sau Youtube.
„Pasul către internet este făcut. Sunt două categorii de acces la internet care se pot face la bordul aeronavei. Este vorba de un acces pe sateliţi, care este un serviciu scump şi care permite transferul în mod real şi online al turutor informaţiilor şi datelor. Ceea ce oferim noi pasagerilor este Airfi, care este un concept modern, ce oferă acesul la internet pe o bază de date domiciliată pe acest dispozitiv”, a declarat Gabriel Stoe, directorul Tarom.
Serviciul va fi disponibil pe zborurile spre Madrid, Barcelona si Dubai, cele mai lungi rute ale companiei, de la jumătatea lunii august, după care va fi extins la toate aeronavele din flota Tarom. La nivelul anului 2015, gradul de încărcare al aeronavelor Tarom a fost de 65%.
Întrebat cât plăteşte Tarom pentru acest serviciu, Stoe spune că oferirea acestui serviciu este „rezultatul unei negocieri cu Dnata Catering, parte din grupul Emirates. Am reuşit diminuarea costurilor şi accesul către acest seriviciu. Nu vom avea costuri suplimentare care vor fi transferate pasagerilor”.
Tarom este prima companie din alianţa Skyteam, din care fac parte companii precum Delta Airlines, Aeroflot, Alitalia, KLM sau China Airlines, care oferă acest serviciu.