Tarom vrea să-i atragă în România pe turiştii irlandezi
Tarom a mai operat zboruri pe ruta Dublin-Bucureşti şi în perioada 1999-2001 dar s-a oprit după ce veniturile nu s-au ridicat la înălţimea aşteptărilor. Decizia Tarom de a relua zborurile a fost luată după ce la începutul anului compania irlandeză Aer Lingus a încetat să mai zboare pe ruta pe ruta Dublin-Bucureşti.
Directorul comercial de la Tarom, Silvia Columb, a declarat că Tarom a înregistrat ‘grupuri de turişti români care vizitează Irlanda’ şi speră că va putea face şi în cealaltă direcţie o destinaţie turistică deoarece ‘avem multe lucuri frumoase să vă arătăm în România’. În plus, Tarom vrea săi conştientizeze pe clienţii irlandezi că pot utiliza Bucureştiul pentru a ajunge în destinaţii precum Cairo, Atena şi Tel Aviv.
Deocamdată zborurile dintre Bucureşti şi Dublin se desfăşoară de trei ori pe săptămână (miercuri, vineri şi duminică), însă Tarom ar putea să crească frecvenţa pentru a ajunge la zboruri zilnice între cele două oraşe. Obiectivul companiei este să crească numărul de 70.000 de pasageri care anul trecut au zburat între Dublin şi România. Chiar dacă Aer Lingus a renunţat, Blu Air continuă să opereze două zboruri pe săptămână între Dublin şi Bucureşti.
Mai rămân de rezolvat însă unele diferenţe culturale. Silvia Columb a precizat că la primele zboruri personalul însoţitor a constat că o mare parte din meniurile servite la bord au fost returnate neatinse de pasageri deoarece aceştia, obişnuiţi cu cursele low-cost, au crezut că trebuie să plătească suplimentar pentru acestea. În consecinţă Tarom a decis că în timpul zborului să facă un anunţ pentru a clarifica că meniul la bord este gratuit.
Compania Naţională de Transporturi Aeriene Române TAROM a fost înfiinţată în 1954 şi îşi desfăşoară activitatea sub autoritatea Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii. În primele patru luni din 2013, Tarom şi-a redus pierderile financiare cu 36 milioane de lei, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.