Te-ai rătăcit vreodată cu GPS-ul? Vezi ce trebuie să faci pentru a evita această situaţie
„Cel mai important lucru este actualizarea constantă a hărţilor rutiere care pot suferi modificări peste noapte, fie că vorbim de sensuri unice, drumuri închise permanent sau temporar, sensurii giratorii etc. Mio recomandă utilizatorilor să se informeze înainte de achiziţia GPS-ului despre numărul de actualizări pe care furnizorul le oferă după achiziţie, precum şi de versiunea hărţii. Utilizatorii trebuie să înţeleagă că de multe ori un preţ mic ascunde lipsa unui suport ulterior sau lipsa unor hărti detaliate pe anumite ţări”, a declarat pentru RTV.NET Laura Samson, country manager Mio pentru România, Ungaria, Cehia şi Slovacia.
Ce trebuie să cunoşti atunci când îţi alegi un dispozitiv GPS
Gradul de detaliere al hărţilor şi serviciile de actualizare ulterioară achiziţiei, diagonala şi calitatea display-ului sunt cele dintâi carcateristici pe care trebuie să le urmărim atunci când achiziţionăm un GPS.
- Hărtile trebuie să fie detaliate, noi şi să permită actualizarea ulterioară cu noile drumuri în construcţie, noi puncte de interes şi orice alte schimbări care pot interveni pe parcurs asupra structurii de drumuri.
- Display-ul trebuie să fie mare pentru a spori vizibilitatea şi să raspundă uşor la comenzi. De asemenea, un ecran mai mare asigură imagini mai detaliate ale străzilor şi este mai uşor pentru utilizator să introducă datele de navigare.
- Un procesor puternic ajută la un timp de răspuns redus, calcularea rapidă a rutelor etc.
- Suportul de fixare la bordul maşinii trebuie să fie cât mai robust şi stabil, astfel încât GPS-ul să nu se desprindă în timpul călătoriei.
- Un modul Bluetooth vă ajută să sincronizaţi GPS-ul cu telefonul şi să realizaţi apeluri cu mâinile libere pentru a evita astfel amenzile şi distragerea atenţiei.
- Asistenta la parcare este de asemenea foarte importantă, mai ales când vă deplasaţi în zone necunoscute, iar ghidurile de călătorie sunt utile mai ales în vacanţe.