Techcelerator și Google for Startups au selectat 15 startup-uri din cele 114 înscrise în programul de accelerare Advancing AI #3

Techcelerator și Google for Startups au selectat 15 start-upuri din cele 114 înscrise pentru Advancing AI #3, program de accelerare pentru start-upurile din regiune care creează produse în faza de MVP și Investment Readiness bazate pe soluții AI (Artificial Intelligence). Programul susține eforturile de creștere ale companiilor și stimulează dezvoltarea ecosistemului din regiune.
Lidia Neagu - joi, 23 feb. 2023, 17:31
Techcelerator și Google for Startups au selectat 15 startup-uri din cele 114 înscrise în programul de accelerare Advancing AI #3

Opt dintre start-upurile selectate sunt din România, iar restul din Turcia, Polonia, Ucraina, Bulgaria, Serbia și Georgia.

Programul de accelerare Advancing AI #3 va dura zece săptămâni și se va încheia în  31 martie 2023. Echipele își vor prezenta produsele, progresul făcut în timpul programului și planul de creștere în evenimentul bianual Investors Day care va avea loc în luna mai. 

“În cadrul Techcelerator am inițiat încă din 2020 în parteneriat cu Google for Startups și GapMinder VC programul Advancing AI, un accelerator care adresează specific start-upurile cu soluții de Artificial Intelligence/Machine Learning din România și Europa de Sud-Est. În acești ani am reușit constant să mărim calitatea aplicațiilor și mai ales a rundelor ridicate de companiile alumni. Acum anunțăm companiile selectate pentru a treia cohortă și suntem foarte încrezători în acest program, în mentorii, advisorii și investitorii internaționali cu care lucrăm deoarece fondatorii ne-au dovedit constant cât de rapid putem evolua și maturiza această specializare a industriei tech în regiune. Rundele de peste 20 de milioane de euro realizate în start-upurile alumni pe AI/ML ne-au confirmat foarte pragmatic că acesta este doar începutul acestei afimări”, a declarat Cristian Dascălu, cofondator al Techcelerator și partener GapMinder.

Advancing AI #3 a vizat start-upuri cu o echipă consolidată, formată din specialiști cu abilități complementare, al căror produs se află în etapa de MVP (Minimum Viable Product) sau IR (Investment Readiness). 

Pentru a crește pasul formării companiilor, începând cu această ediție programul  include două cohorte (track-uri) paralele și complementare – unul de ”MVP Acceleration”, dedicat companiilor 

early-stage cu un prototip în curs de validare, și unul de ”Investment Readiness”, care vizează companii cu tracțiune și strategie go-to-market, companii pregătite să ridice runde de tipul pre-seed/seed

Start-upurile din track-ul de MPV își vor putea valida ideea în piață cu clienți reali, să se lanseze și să-și mărească tracțiunea. Start-upurile din track-ul Investment Readiness vor putea să-și implementeze mai bine strategia de go-to-market și să atragă investiții.

Start-upurile selectate sunt:

                                                             MVP track

  1. Alter Medico – dezvoltă un marketplace și un framework de gestionare a datelor pentru furnizorii de servicii de asistență medicală prin centralizarea de aplicații pe bază de algoritmi de Inteligență Artificială (IA).
  1. PanSafeKids – dezvoltă o aplicație care sprijină părinții și copiii să detecteze și să prevină hărțuirea cibernetică și alte amenințări digitale.
  1. TaoTechnology –  dezvoltă un firewall alimentat de Inteligența Artificială, oferind abilitatea de procesare a datelor și de luare a deciziilor în timp real pentru a proteja aplicațiile web împotriva atacurilor cibernetice. 
  1. EDNEOS –  este un asistent educațional pentru evaluarea cognitivă a utilizatorilor, identificarea și corectarea lacunelor, generarea și transmiterea de conținut într-un mod captivant, asigurând o creștere semnificativă a performanței de învățare.
  1. Chargers On Wheels – dezvoltă o aplicație mobilă care guvernează peste infrastructura existentă de charging, oferind o mai bună monitorizare și experiență a utilizatorului.
  1. TeachableHub – dezvoltă o platformă care aduce la un loc echipele de Machine Learning, permițându-le să creeze și să livreze eficient produse bazate pe ML, fără a fi nevoie de MLOps. Această soluție oferă scalabilitate și elimină costul infrastructurii costisitoare.
  1. YellowPad – dezvoltă un sistem de recunoaștere a obiectelor în timp real pentru a ajuta oamenii și platformele de streaming să-și modereze conținutul video pentru a preveni vătămarea, facilitând monetizarea conținutului video.                  

 Investment Readiness track

  1. ZayaAI – dezvoltă o platformă dedicată medicilor patologi pentru diagnosticarea și colaborare la distanță (telepatologie), scăzând timpul de diagnosticare, costurile de laborator și rata erorilor umane.
  1. Costifier – dezvoltă un software de învățare automată de predicție a prețului furnizorilor și evaluarea experienței pe care aceștia urmează să o ofere pentru produsele furnizate pentru a ajuta la selecția furnizorilor rentabili și cu potențial pe termen lung.
  1. Agora Robotics – dezvoltă un ecosistem de roboți mobili autonomi (hardware si software) care contribuie la automatizarea proceselor logistice și curățenia pentru companii care au în administrare depozite sau spații largi – retaileri, aeroporturi, centre logistice.
  1. Eyelet.io – dezvoltă o platformă are ajută companiile să-și îmbunătățească rata de 

fidelizare a clienților prin crearea de tururi ghidate, sondaje și anunțuri în aplicație.

  1. UltronAR este o platformă care ajută la construirea intuitivă și rapidă de jocuri AR, fără a fi nevoie de cunoștințe de programare. Jocurile pot fi create de instituții de învățământ, companii, instituții, dar și de persoane care doresc să creeze jocuri din pasiune.
  1. BabyFM – dezvoltă un sistem de tip wearable bazat pe IoT pentru monitorizarea continuă a temperaturii corpului, care analizează datele primite și oferă predicții de recuperare (pe baza datelor despre tratament introduse de user) și recomandări privind dozarea medicamentelor.
  1. Hound Bytes – redefinește ideea de Centru Operațional de Securitate as a Service (Security Operations Center as a Service) prin crearea unei platforme care combină informațiile despre amenințări, răspunsul la incidente și analizele de securitate pentru a ajuta companiile să identifice și să atenueze proactiv amenințările cibernetice. 
  1. Revisior –  este un serviciu de tip Net Promoter Score și de colectare a feedback-ului clienților care ajută brandurile să-și formeze o reputație bună prin îmbunătățirea calității serviciilor. Revisior ajută totodată companiile să identifice rapid și să rezolve problemele clienților, permițând colectarea feedback-ului de pe diverse canale de comunicare: QR, Viber, SMS, e-mail, API, call center.

Acces la resursele premium ale Google – experți, rețea și tehnologii avansate

Start-upurile selectate vor beneficia de un program personalizat de validare și optimizare a business case-urilor în cadrul căruia vor colabora cu mentori cu expertiză tehnică și de business development în domeniul inteligenței artificiale. Echipa și partenerii Techcelerator le vor acorda startup-urilor susținerea necesară pentru a testa și implementa use case-uri pentru a realiza parteneriate cu potențiali clienți și a valida strategiile de dezvoltare internațională. Companiile care vor performa cel mai bine în programul de accelerare Advancing AI #3 vor intra direct în programele de atragere de runde de investiții dezvoltate de Techcelerator împreună cu investitorii locali și regionali pentru a accesa rapid piețele internaționale și a dezvolta / extinde proiecte pilot. 

Start-upurile vor beneficia și de acces la resursele specializate furnizate de Google.

De asemenea, fiecare companie care participă la programul Advancing AI primește de la partenerii Techcelerator beneficii în valoare de peste 200.000 de euro: acces gratuit Google Cloud, credite Stripe, conturi HubSpot pentru startup-uri, produse software FreshWorks & Notion și multe altele. 

Techcelerator este acceleratorul SEED care se adresează start-up-urilor de tehnologie avansată din România și Europa de Sud Est. Cu sedii în București și Cluj-Napoca, Techcelerator este accelerator și partener investițional pentru start-up-uri hi-tech de nivel seed, aflate în faza de accelerare și post-accelerare. Sunt vizate pentru accelerare și investiții companiile tinere inovatoare, cu potențial ridicat de dezvoltare și extindere la nivel internațional, din industrii în creștere precum: inteligență artificială, securitate cibernetică. FinTech, B2B SaaS, eHealth, PropTech,, transformare digitală și altele.

Techcelerator a susținut cu succes peste 200 de start-up-uri de-a lungul rundelor de accelerare anterioare, dar și prin diferite programe de suport, organizate de acesta sau în parteneriat cu alte entități din ecosistem. De la lansare, companiile din portofoliul Techcelerator au beneficiat de o investiție totală de peste 20 milioane de euro din rundele de investiții atrase până acum.

GapMinder este un fond de capital de risc de 50 de milioane de euro, care investește în companii de tehnologie create în România și Europa Centrală care cresc rapid la nivel internațional, aflate în faza de Seed sau Serie A.

Te-ar mai putea interesa și
COP29 – Cel mai recent proiect de acord a fost respins de UE, SUA, China și statele arabe
COP29 – Cel mai recent proiect de acord a fost respins de UE, SUA, China și statele arabe
Ţările bogate şi cele în curs de dezvoltare nu s-au apropiat de un acord joi, în cadrul conferinţei privind schimbările climatice COP29 de la Baku, după publicarea unui proiect ce a fost......
Turiștii care aleg Grecia încep să se orienteze către lunile din afara sezonului de vârf tradițional
Turiștii care aleg Grecia încep să se orienteze către lunile din afara sezonului de vârf tradițional
În Grecia, cererea de călătorii în timpul verii se modifică, de la lunile de vârf tradiţionale iulie şi august, la ...
Vladimir Putin declară că Rusia a folosit o rachetă balistică hipersonică cu rază medie de acţiune pentru a lovi o țintă militară ucraineană
Vladimir Putin declară că Rusia a folosit o rachetă balistică hipersonică cu rază medie de acţiune pentru a lovi o ...
Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat joi seara, într-un discurs către naţiune, că Rusia a lansat un atac cu rachetă ...
Agenția GMP & U a câștigat contul TAZZ
Agenția GMP & U a câștigat contul TAZZ
Agenția de comunicare GMP & U anunță că a câștigat contul Tazz, în urma unei licitații, completându-și astfel portofoliul ...