”Până acum, iluminatul urban din Washington D.C. folosea clasicele lămpi de sodiu, mari consumatoare de energie și fără posibilitatea de a putea fi monitorizate și controlate de la distanță. Așadar, consiliul local a decis trecerea spre tehnologia LED și implementarea unei soluții care să îmbunătățească eficiența, securitatea și sustenabilitatea orașului”, spune compania, într-un comunicat.
Odată cu implementarea sistemului de telegestiune a iluminatului public inteliLIGHT, Washington DC va reduce consumul de energie cu peste 50%, iar acoperirea Wi-fi va fi putea fi extinsă în cartierele în curs de dezvoltare. Această inițiativă nu numai că va aduce beneficii comunității în ceea ce privește siguranța și calitatea vieții, dar va ajuta și municipalitatea să reducă și cheltuielile de mentenanță.
Cum? Washington va avea control deplin asupra infrastructurii de iluminat public, inclusiv capacitatea de a monitoriza și gestiona fiecare stâlp de iluminat individual. Sistemul ajută echipele de mentenanță să detecteze orice defecțiune a sistemului în timp real, problemele pot fi remediate imediat, se evită risipa de resurse, iar calitatea serviciului de iluminat crește.
„Ne bucurăm că vom contribui la sustenabilitatea și eficiența iluminatului public în capitala Statelor Unite, oferind totodată posibilitatea integrării cu alte sisteme de tip Smart City. Entuziasmul echipei noastre din Brașov, dorința de a fi mereu primii care asimilăm tehnologii noi și determinarea noastră de a construi sisteme deschise, interconectabile, toate au contribuit la succesul inteliLIGHT”, spune Lorand Mozes, CEO Flashnet.
Compania estimează un ritm de creștere ce se va accelera în perioada următoare, și anunță că plănuiește o serie de investiții în cercetare și dezvoltare. Centrul de inginerie de la Brașov urmează să se extindă, iar Flashnet este deja în căutarea unor noi colegi pasionați de tehnologie și dornici să aibă un impact real peste tot în lume.
Flashnet, compania brașoveană pornită acum 17 ani ca un start-up local de tehnologie, a reușit să transforme zeci de orașe din Europa, Orientul Mijlociu, Asia și America de Nord, dar și orașe românești precum Bacău, Brașov, Iași sau Gheorgheni.