Tehnologia între necesitate și entertainment. Care este impactul inovației în viața de zi cu zi
Tehnologia e însă mult mai mult decât entertainment. Încercați pentru o zi să excludeți tot ce ține de tehnologie din viața noastră. Fără mașini sau avioane, fără televizoare, fără rețele sociale. Abia atunci putem să vedem, de fapt, cât de dependenți suntem de tot ce înseamnă spațiul tech.
Este tehnologia importantă?
Comportamentul populației s-a schimbat radical datorită tehnologiei. Dacă acum câțiva ani, caietul cu rețete al mamei era pus la loc de cinste în bucătărie, acum probabil că nu există vreo gospodină care să nu fi încercat vreo rețetă de pe Facebook. Azi, nu ne putem imagina viața fără WhatsApp, Messenger sau Instagram.
Faptul că putem să ne găsim unii pe alții, la orice oră și în orice colț al lumii ne-am afla, nu e nicidecum cel mai folositor lucru pe care ni l-a adus tehnologia, chiar dacă internetul a devenit, într-adevăr, parte din viața noastră.
În afaceri, tehnologia facilitată prin intermediul Data Science, Big Data, AI sau ML a creat un nou cadru la care s-a adaptat majoritatea companiilor, mai ales în contextul pandemiei, care a grăbit trecerea de la fizic la online.
În aceeași notă, cercetările și inovația permanente conduc la soluții alternative care să reducă expunerea la riscuri. Acesta este fondul pe care a apărut IQOS ILUMA, cel mai recent dispozitiv din gama produselor cu tutun fără ardere, gândit să reducă riscurile asociate consumului de țigări. Noul model introduce tehnologia de încălzire prin inducție SMARTCORE INDUCTION SYSTEM TM, care nu utilizează lamelă și nu necesită curățare. Noul dispozitiv este disponibil online și în magazine din 20 iunie.
Evoluția tehnologică a contribuit la ușurarea multor activități și la creșterea calității vieții. Ne ajută să creștem, să ne adaptăm, să ne transformăm continuu. Fie că vorbim despre economie, știință, educație, agricultură, transport sau artă, în toate ne folosim de tehnologie mai mult sau mai puțin. Tehnologia ne îmbunătățește calitatea vieții, ne ține conectați unii cu alții, ne oferă șansa să ne facem treaba mai eficient, să avem grijă de noi, de cei dragi nouă și, nu în ultimul rând, de planetă.
Articol susținut de Philip Morris