„Google Spotlight Stories își închide porțile după peste șase ani în care a creat povestiri pe care le-a pus pe telefoane, pe ecrane, în VR și oriunde altundeva am putut”, se arată într-o declarație dată companiei către publicaţia americană Variety.
În cei şase ani de funcţionare studioul a creat 13 filme. Acestea au inclus legături cu producţia The Simpsons și filmul Wes Anderson Isle of Dogs, precum și filme originale precum Help (de la directorul Fast and the Furious, Justin Lin), Aardman Animation’s Special Delivery și Pearl, care a fost nominalizat pentru cel mai bun animat Film scurt la Premiile Academiei din 2017.
Potrivit Variety, angajaților permanenți ai studioului li se vor oferi alte roluri în cadrul Google.
Spotlight Stories a început inițial ca o echipă din cadrul companiei Motorola, producând filme 360 exclusiv pentru telefoanele Android ale producătorului, dar a devenit parte a companiei Google după achiziția companiei Motorola în 2011, pentru 12,5 miliarde de dolari.
Măsura marchează sfârşitul unei ere în care companiile de tehnologie au investit masiv în conţinutul de animaţie, fără dorinţa de a monetiza, pentru a dezvolta tehnologia. Facebook, de asemenea, a lansat o inițiativă similară – Studio Oculus Story – pe care a închis-o în mai 2017.
Google ar fi investit sume semnificative de bani în Spotlight Stories de-a lungul anilor, fără a da grupului un mandat de a-și monetiza lucrările. Cu toate acestea, în timp ce filmele de la Spotlight Stories au împins media în față, grupul nu a îmbunătățit neapărat eforturile Google VR, compania încercând să găsească un public pentru setul cu cască Daydream VR.