Teilor Holding a atras 45 milioane de lei în cel mai mare plasament privat pentru obligațiuni corporative din istoria pieței AeRO

Teilor Holding SA a închis cu succes prima emisiune de obligațiuni corporative și a atras 45 de milioane de lei de la investitorii Bursei de Valori București (BVB), a anunțat compania.
Andrada Ghira - mar, 07 dec. 2021, 09:53
Teilor Holding a atras 45 milioane de lei în cel mai mare plasament privat pentru obligațiuni corporative din istoria pieței AeRO

Obligațiunile corporative ale Teilor Holding reprezintă cea mai mare emisiune de obligațiuni corporative din istoria pieței AeRO, precum și prima emisiune a unei companii antreprenoriale care a avut componentă de subscriere atât în euro cât și în lei. Cele două plasamente private, unul în euro și altul în lei, au avut loc în perioada 18 – 26 noiembrie 2021 și au fost intermediate de BT Capital Partners și sprijinite de Cornerstone Communications în calitate de Consultant Autorizat al Teilor Holding.

Obligațiunile corporative emise în lei au o valoare nominală de 100 lei pe obligațiune, maturitate la 5 ani și o rată a dobânzii fixe de 8,25%, cu plata a cuponului semestrială. Teilor Holding estimează că cele 140.035 de obligațiuni corporative denominate în lei, în valoare totală de peste 14 milioane de lei, vor fi tranzacționabile pe piața AeRO a Bursei de Valori București înainte de sfârșitul anului sub simbolul TEI26. Obligațiunile corporative denominate în euro au o valoare nominală de 100 de euro pe obligațiune, scadență la 5 ani și o dobândă fixă de 5,75%, plătibilă semestrial. Cele 62.700 de obligațiuni corporative denominate în euro în valoare totală de 6,27 milioane de euro vor fi tranzacționabile pe piața AeRO sub simbolul TEI26E. Ambele emisiuni au fost emise la 3 decembrie 2021 și au data de scadență 3 decembrie 2026.

139 investitori, atât profesioniști, cât și calificați, au participat la plasamentele private ale Teilor Holding.

Ce face Teilor cu banii

Aproximativ 45% din capitalul atras va fi direcționat către Teilor SRL și va fi utilizat pentru extinderea rețelei de magazine de bijuterii în România și Europa, precum și pentru investiții în platforma de eCommerce.

Aproximativ 33% din capital va fi direcționat către Invest Intermed GF IFN, iar fondurile vor fi utilizate pentru deschiderea de agenții noi și capitalul de lucru necesar acestora, precum și investiții care vor accelera creșterea cotei de piață a companiei în România.

Restul sumei, de 22%, va fi direcționată către Teilor Invest Exchange. Această infuzie de capital va fi utilizată în principal pentru finanțarea dezvoltării rețelei de agenții în România și capitalului de lucru necesar acestora.

Teilor Holding este o entitate înființată în 2021, care reunește sub o singură umbrelă toate afacerile antreprenorilor români Florin și Geanina Enache. Holdingul are un capital social de 350,5 milioane de lei și este asociat unic al Teilor SRL, lanț de magazine de bijuterii de lux prezent în România, Polonia, Ungaria și Bulgaria, Teilor Invest Exchange SRL, o rețea de exchange offices, și Invest Intermed GF IFN SRL.

În 2020, cele trei companii au generat o cifră de afaceri cumulată de 192,2 milioane de lei, EBITDA de 41,1 milioane de lei și un profit net de 30,6 milioane de lei.

 

Te-ar mai putea interesa și
China și-a revizuit PIB-ul din 2023 cu 2,7%
China și-a revizuit PIB-ul din 2023 cu 2,7%
China și-a revizuit în sus produsul intern brut (PIB) din 2023 cu 2,7%, până la 129,4 mii de miliarde de yuani (17,73 mii de miliarde de dolari), a declarat joi un înalt oficial din statistică,......
Cartierul din România cu cele mai multe apartamente de închiriat
Cartierul din România cu cele mai multe apartamente de închiriat
Un cartier din România are o ofertă generoasă pentru cei care sunt în căutarea unui apartament de închiriat. Aflată ...
Criza auto din Europa – China presează tot mai mult. Concedieri masive, închideri de fabrici, vânzări mai mici, costuri mai mari (retrospectivă 2024)
Criza auto din Europa – China presează tot mai mult. Concedieri masive, închideri de fabrici, vânzări mai mici, ...
Sectorul auto european s-a confruntat cu numeroase probleme în 2024, începând cu scăderea vânzărilor din cauza cererii ...
Rusia, atac de Crăciun asupra sistemului energetic al Ucrainei, cu drone și rachete. Șase răniți și un mort
Rusia, atac de Crăciun asupra sistemului energetic al Ucrainei, cu drone și rachete. Șase răniți și un mort
Rusia a atacat miercuri sistemul energetic al Ucrainei și unele orașe cu rachete de croazieră și rachete balistice plus ...