Telefoanele pliabile vor deveni o prioritate pentru Samsung
Directorii Samsung au anunţat joi că această campanie promoţională va fi demarată cu ocazia lansării unui telefon mobil pliabil care ar urma să fie prezentat în data de 11 august. Potrivit analiştilor, noul model ar urma să fie Galaxy Fold 3.
În mod tradiţional Samsung lansează noi telefoane mobile în săptămânile de dinaintea prezentării unei noi generaţii de telefoane iPhone de către rivalul american Apple, însă în acest an grupul sud-coreean a decis să înlocuiască lansarea de noi telefoane din seria Note cu lansarea noului Galaxy Fold 3. Oficialii Samsung au evitat joi să răspundă la întrebările legate de noul Galaxy Note, spunând doar că au răspuns la diferitele nevoi ale consumatorilor. Samsung a anunţat deja că noul său dispozitiv pliabil va avea capacităţi S Pen, principalul factor care deosebeşte dispozitivele Note de alte telefoane mobile.
„Samsung a decis să pună telefoanele mobile pe primul loc pentru a deveni jucătorul dominant pe piaţa premium într-un moment în care se confruntă cu concurenţa producătorilor chinezi pe segmentul de preţuri mici şi medii. Absenţa unui Galaxy Note în acest an va fi un factor pozitiv pentru vânzările de telefoane Fold 3”, susţine Jene Park, analist la firma de cercetare de piaţă Counterpoint.
Însă pentru ca telefoanele din seria Galaxy Fold să devină un produs de mainstream, Samsung va trebui să reducă preţurile. Actualul model Fold 2 are un preţ de pornire de 1.999 de dolari, mai mult decât cel mai scump iPhone sau Galaxy S. Cu toate acestea, Samsung are nevoie de un dispozitiv premium accesibil pe care să îl pună să concureze cu noile iPhone ce vor fi lansate în luna septembrie. Aceasta cu atât mai mult cu cât anul acesta grupul sud-coreean a decis să mute data de lansare a noului Galaxy S pentru luna ianuarie, ceea ce a crescut diferenţa de timp între lansarea principalului său dispozitiv şi cel mai nou telefon Apple.
Firma de cercetare de piaţă se aşteaptă ca vânzările de telefoane pliabile să crească până la 15,4 milioane unităţi la nivel global, de la 8,6 milioane unităţi în 2021 şi trei milioane de unităţi în 2020.