„ANA continuă promisiunea de digitalizare şi ne ajută să reducem semnificativ procese care presupun o activitate de rutină, iar rezultatele obţinute în faza de testare, peste 200 de utilizări, ne demonstrează că angajaţii sunt dornici să intre în conversaţie cu cel mai nou membru al echipei de HR Telekom”, a spus Carmen Dumitrache, director executiv al departamentului de Resurse Umane din cadrul Telekom România.
Chatbot-ul a fost implementat de Future WorkForce, companie specializată în automatizarea proceselor de afaceri, şi are la bază tehnologia companiei DRUID, care dezvoltă asistenţi virtuali (chatboţi) pentru organizaţii de tip Enterprise.
„Atuul principal al unui asistent virtual constă în viteza şi simplitatea pe care o aduce în interacţiunea cu orice public relevant pentru o companie, precum şi în disponibilitatea sa în orice moment al zilei sau săptămânii”, a spus Mihaela Moisa, co-fondator Future WorkForce.
De asemenea, chatbot-ul ANA este dezvoltat şi antrenat pe tehnologie conversaţională DRUID, fiind accesibil prin platforma de Intranet a companiei şi se integrează cu aplicaţiile interne de resurse umane şi cu roboţii software dezvoltaţi folosind platforma UiPath de automatizare end-to-end deja operaţionali.
Astfel, chatbot-ul ajută la aprobarea cererilor de concediu şi preia de la angajaţii Telekom România solicitări specifice de HR, precum adeverinţe medicale sau de salariat, afişează zilele de concediu disponibile şi actualizează datele personale ale acestora prin folosirea tehnologiei de recunoaştere optică a caracterelor (OCR).
„În acelaşi timp, prin legătura dintre ANA şi roboţii dezvoltaţi cu tehnologie UiPath, managerii au acces la un set de rapoarte standard, obţinând într-un mod rapid informaţii centralizate despre angajaţi şi echipă.”