Telekom România: infrastructura este bine dezvoltată şi dimensionată pentru a acomoda creşteri mari de trafic
Operatorul spune că este posibil să existe unele blocaje ale rețelei în zonele rezidențiale sau oriunde clienții săi vor încerca să reproducă modelul de lucru de la birou şi recomandă utilizatorilor rezidențiali ca în intervalul programului de lucru, orele 10:00 – 18:00, să evite descărcarea sau încărcarea fișierelor de mari dimensiuni. Astfel de transferuri se pot realiza seara sau dimineața. „În această perioadă, rugăm clienții să utilizeze resursele rațional și responsabil”, spun reprezentanţii companiei într-un răspuns pentru ECONOMICA.NET.
Însă, în cazul în care vor exista astfel de blocaje, compania spune că este pregătită să intervină astfel încât activitatea să se desfășoare în parametri normali.
„Atunci când implementăm soluții de internet pentru clădirile de birouri, luăm în considerare valori de trafic mult peste cele realizate în zonele rezidențiale, unde trebuie să asigurăm lățimea de bandă pentru streaming și conținut de timp liber. Activitatea angajaților la locul de muncă implică valori crescute de trafic de încărcare, nu doar descărcare de fișiere. În cazul în care vor exista blocaje, suntem pregătiți să intervenim astfel încât activitatea să se desfășoare în parametri normali”.
Pentru a asigura continuitatea furnizării serviciilor în cazul creșterii traficului de date datorate izolării la domiciliu a populației, Telekom Romania a adoptat o serie de măsuri, precum monitorizarea în permanență a principalilor indicatori ai rețelei, pregătirea și disponibilitatea mijloacelor tehnice necesare în cazul în care anumite părți ale rețelei necesită lucrări de upgrade datorate creșterii traficului în rețea.
Telekom România spune că monitorizează evoluția consumului de servicii de voce și date și ia măsurile necesare pentru funcționarea acestora în parametri optimi.
Totodată, echipele analizează studii de caz din alte rețele din țări care s-au confruntat cu această problemă, pentru a învăța din experiența acestora și pentru a fi pregătite să intervină pentru soluționarea eventualelor probleme.
Operatorul telecom estimează că cele mai mari creşteri de trafic vor fi înregistrate la datele fixe, datorate telemuncii, însă infrastructura este bine dezvoltată și dimensionată pentru a acomoda creșteri mari de trafic, iar situațiile particulare, localizate, sunt adresate prin urgentarea planurilor de dezvoltare și crestere de capacitate.
„România are o infrastructură de comunicații „relativ recentă”, în comparație cu alte țări europene, așadar lățimea de bandă disponibilă este mai mare, astfel încât poate rezista la valori mari de trafic. Telekom va implementa măsurile necesare pentru ca infrastructura să reziste la valori de trafic record, astfel încât să contribuim la apelul autorităților de izolare socială, pentru a preveni răspândirea epidemiei Covid-19”.
De asemenea, estimează ca, în primă fază, conexiunile la internet să fie utilizate mai mult de către clienții rezidențiali. Ulterior, se așteptăm ca și serviciile de voce să înregistreze valori în creștere, deoarece oamenii vor începe să simtă nevoia de a comunica.
În același timp, televiziunea va înregistra audiențe record pentru posturile de știri. Toate serviciile care vor reprezenta o alternativă la interacțiunea fizică vor crește cu siguranță în trafic.
Măsurile luate pentru a preveni răspândirea virusului
Compania a simplificat programul Work from Home, astfel încât angajații al căror tip de activitate și structura echipei o permit, să lucreze de acasă.
În același timp, Telekom Romania menține o comunicare constantă cu angajații în privința măsurilor necesare pentru prevenirea răspândirii COVID-19, punând la dispoziția acestora și o linie specială de informare, Dispeceratul Telekom.
În toate spațiile în care Telekom Romania își desfășoară activitatea au fost sporite măsurile de igienă și implementate măsuri pentru limitarea interacțiunii. De asemenea, prin campanii de informare, clienții sunt încurajați să respecte măsurile de protecție, iar cei aflați la domiciliu sunt sfătuiți să utilizeze serviciile digitale puse la dispoziție de companie.
Călătoriile de business au fost suspendate, iar pentru desfășurarea în bune condiții a activității a fost adoptată comunicarea digitală (webex, teleconferinta etc.).
„Telekom va continua să implementeze toate măsurile posibile pentru protejarea angajaților și pentru furnizarea serviciilor de telecomunicații în parametri normali”.
Compania roagă clienţii să păstreze cel puțin 1 m distanță în raport cu persoanele din jur; să evite operațiunile cu numerar și să opteze pentru plata cu cardul bancar sau cu telefonul mobil; să se spele des pe mâini cu apă și săpun, cel puțin 20 de secunde, și să nu-și atingă fața cu mâinile neigienizate.
Programul mazaginelor Telekom nu a fost modificat, însă activitatea magazinelor partenere poate suferi modificări. De aceea încurajăm clienții să utilizați mijloacele online de plată, precum website-ul www.telekom.ro sau aplicația MyAccount, disponibilă în varianta mobilă sau desktop, pentru efectuarea operațiunilor în deplină siguranță.