Telekom România: Productivitatea angajaţilor a crescut în această perioadă. Cu siguranţă nu vom mai lucra la fel după ce trece criza

16 04. 2020
telekom_logo_2013_svg_01870500

„Este o perioadă care o să scrie istorie pentru foarte multe afaceri şi industrii. În orice criză există foarte multe oportunităţi. Ne uităm la lucruri la care nu ne-am uitat niciodată, vedem lucrurile din perspective pe care nu le-am avut niciodată şi cred că foarte multă lumea va ieşi din această criză mai puternică”, spune Ghiman.

În ceea ce priveşte productivitatea angajaţilor în condiţiile în care majoritatea lucrează de acasă, directorul Telekom afirmă că aceasta a crescut astfel că mulţi angajaţi vor continua să lucreze de acasă şi după ce lucrurile vor reveni.

„Cred că modul în care toată lumea va opera business-ul va fi unul diferit, toată lumea va trece printr-o schimbare radicală din acest punct de vedere. 

Productivitatea a crescut şi focusul nostru pe lucrurile cele mai importante a crescut. Ne uităm la ce putem să învăţăm astfel încât să fim mai productivi, astfel încât să servim mai bine clienţii.

Cu siguranţă nu vom lucra cum am lucrat înainte de criză. Se va lucra probrabil mult mai mult de acasă. Nu pot să spun cât % vom lucra noi, industria, sau noi, Telekom, de acasă. Cu siguranţă acest lucru va fi diferit de la industrie la industrie, dar se va lucra diferit. Şi acest lucru va avea impact în productivitate, în modul în care ne concentrăm pe lucrurile importante şi cred că va genera valoare adăugată pentru tot ecosistemul.

În general, cred că dacă ne uităm doar la ce costuri tăiem şi nu ne uităm la cum încercăm să generăm valoare, nu este neapărat cea mai productivă abordare.

Noi, cu siguranţă, ne vom uita la cum putem să generăm prin noul mod de lucru mai multă valoare pentru clienţii noştri, pentru partenerii noştri şi pentru acţionarii noştri”.

Acesta le transmite antreprenorilor să se uite la modul în care se pot reinventa, la modul în care pot să folosească resursele de care dispun, fie că sunt financiare, tehnologice sau umane să vadă ce pot să facă mai departe.

„Un mesaj foarte important este că ar trebui ca fiecare dintre noi să realizăm că suntem o roată mai mică sau mai mare în acest mecanism economic şi că fluxurile de lichiditate sunt foarte importante şi că de fiecare dată când ajungem să nu plătim o factură sau să nu ne onorăm o obligaţie contractuală, acel lucru generază un efect în lanţ, care la un moment dat va ajunge să ne afecteze şi pe noi”.