Telekom România raportează venituri stabile în al treilea trimestru

Veniturile consolidate raportate de Telekom România în al treilea trimestru au ajuns la 244,1 milioane euro, înregistrând o foarte ușoară creștere, de 0,2%, în comparație cu aceeași perioadă din 2019.
Lidia Neagu - joi, 12 nov. 2020, 10:11
Telekom România raportează venituri stabile în al treilea trimestru

În acelaşi timp, EBITDA, ajustată după IFRS-16, a înregistrat o rată anuală de creştere de 40,5%/an, ajungând la 50,3 milioane euro, în perioada analizată,

Potrivit sursei citate, veniturile totale din servicii mobile au crescut cu 2,8% faţă de T3 2019, până la 109,2 milioane euro, în timp ce baza de clienţi pentru serviciile mobile a urcat cu 9,8% de la an la an, la 1,69 milioane de abonaţi.

De asemenea, pe segmentul serviciilor convergente fix-mobil (FMC), Telekom România a înregistrat un salt de 10,1% a numărului de clienţi, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, ajungând la la 909.000 de abonaţi.

La capitolul serviciilor fixe, veniturile totale raportate au fost de 117 milioane euro, în T3 2020, în creştere cu 1,5% faţă de perioada similară a anului precedent, evoluţie determinată în special de o creştere a veniturilor din wholesale cu 6,6%, până la 43,7 milioane euro şi care a atenuat o reducere de 4,6%, raportat la perioada de referinţă.

De asemenea şi scăderea numărului de abonaţi la serviciile de televiziune a înregistrat o încetinire, în T3 2020, ajungând la 1,24 milioane de clienţi – efect al declinului constant al tehnologiilor mai vechi, precum serviciile DTH. Totodată, numărul de abonaţi ai produsului Smart TV Stick s-a dublat comparativ cu T2 2020, ajungând la 39.500 de clienţi.

Conform companiei, veniturile din internet fix au crescut cu 11,9%, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent, ajungând la 17,8 milioane euro în T3 2020.

OTE a anunţat încheierea unui acord de vânzare a cotei sale de 54% din acţiunile Telekom Romania Communications către Orange România. Tranzacţia face obiectul aprobărilor instituţiilor cu rol de reglementare şi a altor condiţii, finalizarea acesteia fiind estimată în a doua jumătate a anului 2021.

„Până atunci, nimic nu se schimbă pentru clienţi, compania continuând să furnizeze aceleaşi servicii ca şi până acum”, precizează compania.

Telekom Romania, parte a Deutche Telekom, este prezentă pe piaţa românească din anul 2014, după rebrandingul comun al Romtelecom şi Cosmote România. 

Te-ar mai putea interesa și
Elon Musk afirmă că Farage ar trebui să demisioneze din funcţia de lider al partidului Reform UK
Elon Musk afirmă că Farage ar trebui să demisioneze din funcţia de lider al partidului Reform UK
Miliardarul american Elon Musk a declarat duminică că deputatul britanic Nigel Farage ar trebui să demisioneze din funcţia de lider al partidului de extremă dreapta Reform UK, la doar câteva......
Nicuşor Dan: Călin Georgescu are o şansă la CEDO
Nicuşor Dan: Călin Georgescu are o şansă la CEDO
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, spune că fostul candidat la funcţia de preşedinte al României Călin Georgescu ...
Circulația turistică a românilor către Bulgaria și Grecia va crește cu 40% în 2025, datorită intrării în spațiul Schengen terestru – touroperator
Circulația turistică a românilor către Bulgaria și Grecia va crește cu 40% în 2025, datorită intrării în spațiul ...
Datorită intrării României în spațiul Schengen terestru, touroperatorul IRI Travel anticipează o creștere de 40% a ...
Ţările de Jos: Ninsorile perturbă traficul rutier şi aerian
Ţările de Jos: Ninsorile perturbă traficul rutier şi aerian
Ninsorile care au afectat duminică regiuni extinse din Ţările de Jos au provocat perturbări în transporturi, inclusiv ...