Televizoarele Samsung din 2022 obțin certificare de reducere a carbonului de la Carbon Trust

Samsung Electronics, cel mai mare producător de televizoare din lume timp de 16 ani consecutiv, a anunțat că gama sa Neo QLED din 2022 a obținut certificarea „Reducing CO2” de la Carbon Trust, ca recunoaștere a eforturilor sale de a-și reduce amprenta de carbon
Lidia Neagu - mie, 27 apr. 2022, 14:36
Televizoarele Samsung din 2022 obțin certificare de reducere a carbonului de la Carbon Trust

Carbon Trust este o companie de consultanță globală în domeniul climei, ce are misiunea de a accelera trecerea către un viitor decarbonizat. Certificarea „Reducing CO2” înseamnă că amprenta de carbon a unui produs se reduce de la an la an. Evaluează cantitatea de GES (gaze cu efect de seră) generată pe parcursul întregului ciclu de viață al produsului, utilizând standarde recunoscute la nivel internațional.

„În calitate de lider de piață timp de 16 ani consecutiv, Samsung nu se concentrează doar pe progresele tehnologice, ci și pe inovațiile în jurul tehnologiei centrate pe om și asupra mediului. Samsung va continua să implementeze diverse inițiative de sustenabilitate și activități ecologice, în conformitate cu viziunea sa „Going Green”, a declarat Seokwoo Yong, Executive Vice President și Head of R&D Team, Visual Display Business din cadrul Samsung Electronics.

Anul acesta, 11 modele din gama de televizoare Samsung din 2022, inclusiv trei televizoare din seria Neo QLED 8K, trei din seria Neo QLED 4K, două din seria QLED, două din seria Lifestyle TV și un Crystal UHD TV, au obținut certificarea datorită scăderii greutății produsului și a consumului de energie în timpul utilizării. 

Samsung și-a luat de mult timp angajamentul să creeze produse inovatoare, dar și să modeleze și să implementeze tehnologii de durabilitate a mediului. În timpul evenimentului Samsung din cadrul CES 2022, Jong-Hee (JH) Han, vicepreședinte, CEO și șef al diviziei Samsung Electronics Device eXperience (DX), a dezvăluit viziunea companiei „Together for Tomorrow”, evidențiind angajamentul Samsung de a contribui la un viitor sustenabil, colaborarea fiind elementul central în prezervarea planetei noastre. 

Ca parte a inițiativei, divizia Visual Display Business va folosi de aproximativ 30 de ori mai mult plastic reciclat decât în 2021 pentru a-și produce produsele. Samsung a dezvăluit de asemenea planul de a extinde utilizarea materialelor reciclate în toate dispozitivele mobile și produsele electrocasnice până în 2025.

În plus, Samsung a adoptat diverse practici durabile pentru a minimiza impactul asupra mediului pe parcursul ciclului de viață al produselor sale. Programul „Eco-Packaging” al companiei – care le permite consumatorilor să recicleze ambalajul produselor TV în piese de mobilier versatile – a primit un upgrade în acest an, ambalajele produselor folosind cu 90% mai puțină cerneală, îndepărtând totodată și capsele în timpul producției.

Samsung a extins, de asemenea, telecomanda SolarCell, care elimină risipa de baterii datorită panourilor solare încorporate, la toate modelele de televizoare în 2022. În plus, Samsung a dezvoltat și aplicat un nou material, realizat din materiale plastice reutilizate de ocean, pentru un monitor cu rezoluție înaltă – S8, pentru a reduce deșeurile marine și a minimiza amprenta asupra mediului.

Te-ar mai putea interesa și
Scumpiri la carburanți, azi. Cât costă acum benzina și motorina
Scumpiri la carburanți, azi. Cât costă acum benzina și motorina
Prima modificare de preț la benzinării din această lună: Petrom a scumpit motorina, menținând prețul benzinei...
Casele de Asigurări de Sănătate au intrat în 2024 cu datorii de peste 3 miliarde de lei pentru plata concediilor şi indemnizaţiilor. Peste 3 milioane de certificate medicale eliberate asiguraţilor în 2023, în scădere masivă faţă de 2022
Casele de Asigurări de Sănătate au intrat în 2024 cu datorii de peste 3 miliarde de lei pentru plata concediilor şi ...
Casele de Asigurări de Sănătate au intrat în 2024 cu datorii de peste 3 miliarde de lei pentru plata concediilor şi ...
Harta succesului în afaceri. Cele mai tari și cele mai slabe firme din România. Unde se face profitul și unde bântuie falimentul?
Harta succesului în afaceri. Cele mai tari și cele mai slabe firme din România. Unde se face profitul și unde bântuie ...
Un studiu făcut de BNR despre criteriile în care o firmă are șanse să devină de succes într-un ciclu de 5-10 ani s-a ...
CEO-ul eMAG Group, despre amenda de la Concurență: Este minimul posibil și arată cât am greșit noi, adică nu prea
CEO-ul eMAG Group, despre amenda de la Concurență: Este minimul posibil și arată cât am greșit noi, adică nu prea
CEO-ul eMAG Tudor Manea a comentat amenda primită din partea Consiliului Concurenței, precizând că retailerul a fost ...