Tenaris investeşte 14 milioane de dolari într-un centru de training
Gigantul mondial siderurgic Tenaris îşi reconfirmă interesul pentru România printr-o nouă investiţie, de 14 milioane de dolari, concretizată într-un centru de excelenţă în training pentru cei 1.700 de angajaţi proprii, inaugurat sâmbătă, la Zalău, informează Agerpres.
„Tenaris este exact acel gen de companie pe care şi-o doreşte orice ţară, orice comunitate locală, orice Guvern, pentru că înseamnă investiţii substanţiale pe termen mediu şi lung, înseamnă locuri de muncă – peste 1.000 de locuri de muncă doar în Zalău, înseamnă tehnologie modernă şi o mentalitate corporativă modernă şi se adaugă ceva, de care România are foarte mare nevoie, şi anume latura educaţională şi de pregătire profesională. Pentru că asta înseamnă trecerea la un alt nivel al investiţiilor făcute în România(…) Asta înseamnă că România trece la un nivel superior al investiţiilor în zona economică, în educaţie, în cercetare şi cu o perspectivă pentru care sunt optimist”, a precizat premierul Victor Ponta, la festivitatea de inaugurare a noii investiţii.
„Dar, cel mai important, această clădire va fi o „punte” către comunitate. Aici vom organiza festivităţi pe care vrem să le împărtăşim cu comunitate locală, aspecte educaţionale, de distracţie şi de cultură”, a subliniat sursa citată.
CEO Tenaris, Paolo Rocca, a subliniat că toate investiţiile din România ale companiei, din Zalău, Ploieşti, Bucureşti sau Călăraşi, în valoare totală de circa 370 milioane de dolari, s-au bucurat de sprijinul autorităţilor locale şi guvernamentale, pentru succesul pe termen lung al afacerilor derulate în ţara noastră. Paolo Rocca a menţionat că deşi compania şi-a redus veniturile, din cauza crizei globale a petrolului, investiţia din România este cea mai sigură din cadrul companiei şi că are convingerea că Tenaris va reuşi să depăşească acest moment, devenind mai puternică decât competitorii.
Inaugurarea TenarisUniversity vine după ce, în 2012, compania a investit la Zalău 60 de milioane de dolari, pentru linii pentru finisarea ţevilor cazane cu o lungime de până la 26 de metri şi în 2013 o linie de producţie pentru ţevi cu conexiuni premium, utilizate de companiile petroliere în medii dificile, în valoare de 62 milioane de dolari.
Silcotub, parte a grupului Tenaris, este cel mai important producător român de ţevi din oţel fără sudură de diametre mici utilizate în diverse aplicaţii din industria mecanică, auto-moto, a petrolului şi gazelor naturale, industria chimică şi petrochimică, industria energetică.
Unităţile sale de producţie sunt situate în România, la Zalău – fabricarea ţevilor fără sudură şi la Călăraşi – oţelărie, acestora adăugându-se în 2013 şi fabrica de prăjini de pompare din Câmpina.