Tender vrea să transporte 100.000 de pasageri în primul an cu Fly România

Fly România, brandul sub care omul de afaceri intră cu Ten Airways pe piaţa zborurilor regulate, va începe operaţiunile pe 15 mai 2014. 
Andrada Ghira - mar, 11 mart. 2014, 09:52
Tender vrea să transporte 100.000 de pasageri în primul an cu Fly România

Compania va opera zboruri pe cursele interne Bucureşti-Timişoara, Bucureşti-Tulcea, dar şi curse externe precum Bucureşti-Frankfurt, Bucureşti-Verona, Bucureşti-Genova, Bucureşti-Barcelona, Tulcea- Bergamo, Tulcea-Frankfurt dar şi Bucureşti-Antalya. Biletele pot fi achiziţionate de pe www.flyromania.com. 

„În urmă cu şase ani am decis să investesc în aviaţie. Am cumpărat o companie şi vreme de cinci ani am avut neşansa să nu am parte de cel mai bun management. De un an şi ceva, Cătălin Buţu a preluat coonducerea companiei. Astăzi suntem în postura de a demara zboruri regionale prin Fly România, care după părerea mea sună bine”, a declarat Ovidiu Tender în cadrul conferinţei de presă la lansarea oficială. 

Compania omului de afaceri, Ten Airways, a efectuat anul trecut 7.000 de ore de zbor şi a transportat 300.000 de pasageri pentru clienţii care au solicitat serviciile de chartere şi de închiriere. 

„În această iarnă am ajuns la concluzia că pentru dezvoltarea companiei este necesară crearea unui departament de vânzare propriu, unde putem să ne asigurăm o poziţie. Am luat în calcul rutele unde este loc pentru încă un operator, doi sau chiar trei. Am vizat rute neacoperite. Aeroportul din Timişoara are un trafic business bun şi este acoperit de doi operatori. Există potenţial pentru încă doi operatori. Frecvenţa zborurilor Bucureşti-Timişoara va fi aproape zilnică, mai puţin sâmbăta”, a declarat Cătălin Buţu, directorul general al Ten Airways. 

Pentru zborurile regulate, Fly România va folosi două aeronave MD-82 şi MD-83, cu o capacitate de 170 de locuri, care au aparţinut anterior companiei Alitalia, şi care au intrat recent în flota companiei. Acest lucru va permite Ten Airways continuarea operaţiunilor de charter şi închiriere ca şi până acum. 

Concurenţă pentru Tarom?

Fly România vine cu o politică de preţuri fixe pentru cursele interne pentru acest an. Preţul unui bilet pe ruta Bucureşti-Timişoara este de 69,9 euro/segment, iar pentru Bucureşti-Tulcea, 49,9 euro/segment. Tarifele pentru ruta Bucureşti-Timişoara sunt apropiate de cele ale companiei Tarom, unde un zbor costă de la 70 de euro. 

În acest oreţuri este incluj un bagaj de cabină de maximum 7 kg, a unui bagaj de cală de maximum 20 kg, dar şi servicii de caterig. 

Va atrage Fly România pasageri? Oficialii companiei sunt încrezători că anul acesta vor transporta 100.000 de pasageri, iar 30% din veniturile estimate pentru acest an, de 15 milioane de euro, vor veni din cursele interne. Cătălin Buţu a mai precizat că la un grad mediu de încărcare al aeronavelor de 60%, cu bilete vândute la preţul de 69 de euro, compania acoperă costurile de operare. 

În plus, Fly România va opera zboruri pe ruta Bissau-Lisabona cu o frecvenţă de trei zboruri/săptămână. Buţu spune că este posibil ca la un moment dat să existe conexiuni spre Bissau din România

CITEȘTEȘ ȘI Ovidiu Tender atacă piaţa aeriană cu noi zboruri sub marca fly România

Ten Airways este o companie aeriană cu capital românesc care şi-a început activitatea în 2010 şi a operat în sistem charter şi wet lease (închirierea aeronavei cu tot cu echipaj şi serviciile aferente pentru a opera în numele altei companii). Printre clienţi se numără Blue Air, Air Moldova, Aegean Airlines, Roya Maroc, Air Mediterrannnee şi Blue Panorama. În sistem charter, Ten Airways a zburta pentru agenţiile de turism Perfect Tour şi Paralela 45. 

Omul de afaceri Ovidiu Tender a cumpărat în 2008 compania Jetran Air, de la americanul Douglas Jaffe, care cumpărase o flotă de 93 de avioane MD de la falimentara US Airways. În 2009, directorul adjunct de la aceea vreme al Jetran Air, Bogdan Dumitrescu, declara că nu se grăbesc să intre pe piaţa zborurilor regulate. Jetran Air a intrat în lichidare, iar avioanele au fost trecute pe firma Ten Airways, care are licenţă de zbor din 29 noiembrie 2011, potrivit datelor de la Ministerul Transporturilor. Ten Airways are ca obiect de activitate închirierea de aeronave în sistem charter şi ACMI.

Te-ar mai putea interesa și
Vine FMI? Economia României crește și în 2025, dar mult sub potențial, cred analiștii ING . „Pâinea și cuțitul” rămân la BNR
Vine FMI? Economia României crește și în 2025, dar mult sub potențial, cred analiștii ING . „Pâinea și cuțitul” ...
Politica monetară și țintirea inflației, ambele atribute ale Băncii Naționale a României (BNR), vor rămâne și în 2025 în centrul atenției, consideră analiștii ING Bank, potrivit......
Guvernul american s-ar putea închide din nou. Prima dată s-a întâmplat tot în perioada Trump, între decembrie 2018 și ianuarie 2019
Guvernul american s-ar putea închide din nou. Prima dată s-a întâmplat tot în perioada Trump, între decembrie 2018 ...
Parlamentarii americani au avut la dispoziție mai puțin de două zile joi pentru a evita închiderea parțială a guvernului, ...
Zelenski condiționează transportul gazelor rusești prin Ucraina. Acesta cere ca Rusia să fie plătită după război
Zelenski condiționează transportul gazelor rusești prin Ucraina. Acesta cere ca Rusia să fie plătită după război
Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a confirmat joi la Bruxelles că acordul privind tranzitul gazului rusesc prin ...
Ucraina a lovit o fabrică de produse chimice din Zona Rostov cu rachete ATACMS și Storm Shadow
Ucraina a lovit o fabrică de produse chimice din Zona Rostov cu rachete ATACMS și Storm Shadow
Un uzină de produse chimice din regiunea rusă Rostov a fost avariată joi, în urma unui nou atac ucrainean cu rachete ...