‘Noi am prezentat domnului Borza un program de redresare economică a Hidroserv. Nici nu a vrut să-l ia în seamă. A spus că rostul sindicatelor nu este să se amestece în probleme economice. I-am replicat că salariaţi noştri nu pot fi ignoraţi de la nici o decizie care priveşte soarta Hidroelectrica şi a Hidroserv, ale căror echipamente sunt în pericol de avariere din cauza denunţării contractului de prestări servicii a cărui valabilitate expiră în 31 decembrie 2014’, a precizat Popescu.
În context, sindicalistul a afirmat că administratorul judiciar ar fi susţinut, după ce mai mulţi specialişti de la hidocentralele de pe Dunăre i-au solicitat să sprijine funcţionarea acestora în condiţii de securitate tehnică maximă”, că numai deciziile sale sunt corecte şi ar fi ameninţat că ‘pentru curajul dovedit în a se opune hotărârilor sale sindicaliştii vor fi daţi afară din serviciu’.
‘Am ajuns la concluzia că priorităţile domnului Borza nu sunt acelea de a redresa activitatea de la Hidroserv şi de la Hidroelectrica. I-am şi spus acest lucru şi nu i-a convenit. Se pare că Hidroserv şi Hidroelectrica sunt un experiment. Ele nu vor câştiga nimic după ce se va încheia procesul de insolvenţă. Se vor transforma în epave’, a spus Popescu.
În opinia sa, ‘numai intervenţia Executivului poate bloca distrugerea a două societăţi strategice care nu sunt, actualmente, monitorizate de specialişti, ci lăsate în mâna unei firme profilată pe insolvenţă, ai cărei membrii nu au calificare pentru revitalizarea lor economică’.
Salariaţii prezenţi la întâlnirea cu Remus Borza au decis să continue seria de proteste pentru a atrage atenţia guvernanţilor asupra ‘anomaliilor’ care se petrec în sistem, lucru care a fost recunoscut şi de preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu, prezent la dialog.