TeraPlast a preluat cu 21,8 milioane lei activităţile Politub

TeraPlast SA a preluat, începând cu 31 decembrie 2017, activitatea Politub, unul dintre cei mai importanţi jucători pe piaţa ţevilor de apă şi gaze din România, cu suma de 21,8 milioane de lei, au anunţat, miercuri, reprezentanţi ai companiei.
Economica.net - mie, 10 ian. 2018, 10:49
TeraPlast a preluat cu 21,8 milioane lei activităţile Politub

Bugetul tranzacţiei este cuprins în planul de investiţii TeraPlast, majorat prin hotărâre AGA, de la 96 milioane lei, la 131 milioane lei.

Transferul a avut loc după ce Grupul TeraPlast a finalizat procesul de achiziţie integrală a pachetului de acţiuni Politub, deţinut de compania franceză New Socotub. Din 11 octombrie 2017, grupul TeraPlast deţine controlul unic asupra Politub. Costul tranzacţiei pentru 50% din acţiunile Politub a fost de 2,5 milioane de euro.

Începând cu ultima zi a anului 2017, Politub a transferat business-ul către TeraPlast ca un tot unitar, inclusiv know-how, dreptul de proprietate asupra construcţiilor, echipamentelor şi a celorlalte active Politub (exceptând terenurile, TeraPlast având un drept de superficie pe terenul necesar desfăşurării activităţii) la valoarea de piaţă de la acea dată.

Tot de la începutul anului 2018, TeraPlast preia toţi angajaţii Politub, care vor intra astfel în colectivul TeraPlast. Aceştia vor beneficia de un cadru solid de evoluţie profesională, cu oportunităţi excelente de dezvoltare şi cele mai bune condiţii de muncă. Relaţiile comerciale ale Politub sunt de asemenea preluate de TeraPlast.

În urma acestei preluări, Politub devine divizia de ţevi polietilenă a TeraPlast. Compania îşi propune să dezvolte activitatea noii divizii, valorificând oportunităţile din piaţă şi infrastructura de vânzări pe care o are TeraPlast. Astfel, reprezentanţii companiei îşi propun în 2018 o dublare a cifrei de afaceri pentru divizia de ţevi polietilenă.

‘Transferul Politub în TeraPlast vine să consolideze capacitatea noastră de a răspunde mai eficient nevoilor clienţilor, cu o ofertă integrată de ţevi din mase plastice. Am încheiat astfel anul 2017 cu o nouă realizare şi ne bucurăm să beneficiem de un parteneriat solid cu reprezentanţii Politub. De altfel, anul trecut a fost marcat de o serie de realizări importante pentru grup. De-a lungul lui 2017, TeraPlast a desfăşurat un program ambiţios de investiţii, atât prin achiziţia şi dezvoltarea de noi businessuri, din ţară şi în străinătate, cât şi prin creşterea capacităţilor de producţie existente şi diversificarea tehnologiilor’, arată Mirela Pop, Director General TeraPlast, într-un comunicat remis AGRPRES.

Grupul TeraPlast rulează o cifră de afaceri anuală de peste 415 de milioane de lei. Portofoliul de produse al Grupului este structurat pe şase linii de business: Instalaţii & Amenajări, Profile tâmplărie, Granule, Panouri termoizolante, Structuri metalice zincate, Tâmplărie termoizolantă şi ţiglă metalică, deţinând poziţii de top pe o mare parte din aceste pieţe. Compania-mamă TeraPlast este lider de piaţă pe segmentele de canalizări exterioare şi granule, şi este al doilea jucător de pe piaţa de canalizări interioare. Subsidiara TeraSteel este al doilea jucător de pe piaţa de panouri sandwich şi iderul pieţei de structuri metalice zincate.

Principalele activităţi ale Politub includ producţia de ţevi din polietilenă medie şi înaltă densitate pentru reţelele de transport şi distribuţie a apei, gazelor naturale, dar şi pentru telecomunicaţii, canalizări sau irigaţii.

Compania Politub produce tuburi şi ţevi PE, de medie şi înaltă densitate pentru reţelele de transport şi distribuţie a apei, gazelor naturale, dar şi pentru telecomunicaţii, canalizări sau irigaţii. Politub produce de asemenea fitinguri din segmente de ţevi PE şi tuburi din polietilenă cu pereţi structuraţi (ţevi corugate).

Fabrica de ţevi polietilenă (Politub) are o capacitate anuală de producţie de peste 10.000 tone şi este localizată în Parcul Industrial TeraPlast Bistriţa.

Cu o tradiţie de 120 de ani, Grupul TeraPlast este în prezent cel mai mare procesator de PVC din România şi unul dintre cei mai importanţi producători de materiale pentru piaţa construcţiilor şi instalaţiilor.

Portofoliul de produse al Grupului este structurat pe şase linii de business: Instalaţii & Amenajări, Profile tâmplărie, Granule, Panouri termoizolante, Structuri metalice zincate, Tâmplărie termoizolantă şi ţiglă metalică.

Facilităţile de producţie ale companiilor din Grup sunt localizate în Parcul Industrial TeraPlast, dezvoltat pe o suprafaţă de peste 200.000 mp, în extravilanul municipiului Bistriţa.

În perioada 2007-2014 Grupul TeraPlast a investit peste 260 de milioane de lei în dezvoltarea şi modernizarea capacităţilor de producţie, dar şi în extinderea portofoliului de produse.

Începând din 2 iulie 2008 cea mai mare companie din Grup – TeraPlast este listată la Bursa de Valori Bucureşti, sub simbolul TRP.

Te-ar mai putea interesa și
Fondurile de pensii facultative, creştere cu 28%, la nivelul lunii august
Fondurile de pensii facultative, creştere cu 28%, la nivelul lunii august
Fondurile de pensii facultative aveau active în valoare de 5,5 miliarde de lei, la finalul lunii august, în creştere cu 28,6% comparativ cu nivelul înregistrat la aceeaşi dată a anului......
Germania: Guvernul se aşteaptă la o contractare a economiei în acest an – presă
Germania: Guvernul se aşteaptă la o contractare a economiei în acest an – presă
Guvernul german se aşteaptă la un declin al economiei de 0,2% în acest an, a anunţat publicaţia Sueddeutsche Zeitung ...
Fondurile de pensii private obligatorii aveau active de 148,5 miliarde lei, în august
Fondurile de pensii private obligatorii aveau active de 148,5 miliarde lei, în august
Fondurile de pensii private obligatorii aveau active în valoare de 148,5 miliarde lei, la finalul lunii august 2024, în ...
Italia ar putea majora impozitele firmelor din domeniul comerţului online
Italia ar putea majora impozitele firmelor din domeniul comerţului online
Italia intenţionează să majoreze impozitele asupra marilor companii, cum ar fi grupurile de comerţ electronic (e-commerce), ...