Termen limită la depunerea ofertelor pentru 24 de proprietăţi imobiliare deţinute de Telekom

Ofertele de achiziţie sau reînchiriere a unui număr de 24 de proprietăţi imobiliare din Bucureşti şi alte şapte oraşe din ţară deţinute de Telekom România Communications pot fi depuse până pe data de 17 august 2015, potrivit operatorului telecom.
Economica.net - lun, 17 aug. 2015, 05:42
Termen limită la depunerea ofertelor pentru 24 de proprietăţi imobiliare deţinute de Telekom

Cele 24 de proprietăţi imobiliare se găsesc în Bucureşti, Bacău, Constanţa, Oradea, Ploieşti, Râmnicu Vâlcea, Sibiu şi Timişoara.

Ofertele pot fi depuse pentru întregul pachet de proprietăţi şi/sau pentru un sub-pachet de 17 proprietăţi. Întregul pachet are o suprafaţă utilă totală de 46.500 de metri pătraţi şi un preţ de pornire de aproximativ 26,3 milioane de euro (fără TVA), stabilit de evaluatori independenţi, scrie Agerpres.

Sub-pachetul de 17 proprietăţi se întinde pe 35.100 metri pătraţi şi are un preţ de pornire de 21,6 milioane de euro.

Conform sursei citate, contractele de închiriere către terţe părţi aflate în derulare vor fi preluate de câştigătorul licitaţiei, fără modificarea clauzelor, acesta din urmă având, astfel, asigurat un flux constant de venituri.

În plus, Telekom Romania Communications va închiria anumite spaţii ale clădirilor care găzduiesc echipamente tehnice, birouri şi spaţii comerciale, astfel că tranzacţia nu va genera discontinuităţi în activitatea companiei.

Suprafeţele ce urmează a fi închiriate de Telekom Romania Communications reprezintă 45% din suprafaţa utilă a clădirilor pentru pachetul de 24 de proprietăţi şi 48% pentru pachetul de 17 proprietăţi. La acestea se adaugă suprafeţele închiriate către terţe părţi, care reprezintă 17% din suprafaţa utilă a clădirilor pentru pachetul de 24 de proprietăţi, respectiv 22% pentru cel de 17 proprietăţi.

‘Termenul-limită pentru depunerea ofertelor a fost prelungit pentru a da posibilitate potenţialilor cumpărători să pregătească documentaţia necesară, dată fiind complexitatea pachetului (…) Ofertele trebuie însoţite de documente de eligibilitate, inclusiv scrisori de garanţie. Câştigătorul licitaţiei va fi desemnat în urma celei mai bune oferte de preţ pentru achiziţie, nivel al chiriei percepute pentru imobile, cumulate cu alte condiţii relevante. Punerea spre vânzare, urmată de închirierea parţială a anumitor spaţii din imobilele incluse în pachetul de proprietăţi imobiliare, face parte din strategia Telekom Romania de capitalizare a acestor active. Suma ce va fi obţinută din vânzarea pachetului de proprietăţi va fi direcţionată spre investiţii necesare derulării activităţilor telecom’, menţionează compania.

Anul trecut, Telekom România a vândut 28 dintre activele sale imobiliare, obţinând 11,6 milioane de euro, aceste fonduri fiind destinate investiţiilor pentru activitatea de bază a companiei.

Brandul Telekom România este prezent pe piaţa românească din anul 2014, după rebrandingul comun al Romtelecom şi Cosmote România.

Telekom România aparţine Deutsche Telekom, una dintre companiile de top la nivel mondial, cu peste 151 milioane de clienţi pentru servicii mobile, 30 milioane de linii fixe şi peste 17 milioane linii broadband, raportate la 31 decembrie 2014.

Grupul oferă produse şi servicii fixe, comunicare mobilă, Internet şi IPTV pentru consumatori şi soluţii ICT pentru clienţii din mediul de business.

Deutsche Telekom este prezent în peste 50 de ţări şi are circa 228.000 de angajaţi la nivel mondial. Grupul a generat venituri de 62,7 miliarde euro în anul financiar 2014, iar peste 60% din această valoare a fost consemnată în afara Germaniei.

Te-ar mai putea interesa și
Program de guvernare: Creștere estimată de 1,1% a veniturilor publice din PIB în 2025, contribuția la Pilonul 2 de pensii va crește până la 6%, se menține cota unică
Program de guvernare: Creștere estimată de 1,1% a veniturilor publice din PIB în 2025, contribuția la Pilonul 2 de pensii ...
Cota unică de impozitare ar urma să fie menţinută în următorii patru ani, pentru încurajarea mediului de afaceri, contribuţia la Pilonul 2 de pensii va creşte la 6%, iar în 2025 veniturile......
Tanczos Barna: Calendarul de buget încă nu există. Nu cred că se poate face bugetul pe 2025 până la finalul anului
Tanczos Barna: Calendarul de buget încă nu există. Nu cred că se poate face bugetul pe 2025 până la finalul anului
Ministrul propus pentru preluarea portofoliului la Ministerul Finanţelor, Tanczos Barna, a spus că nu există un calendar ...
Consiliul Concurenței pune în dezbatere publică „Ghidul privind principiile de tarifare aplicabile infrastructurii feroviare și infrastructurilor de servicii”
Consiliul Concurenței pune în dezbatere publică „Ghidul privind principiile de tarifare aplicabile infrastructurii feroviare ...
Consiliul Național de Supraveghere din Domeniul Feroviar (CNSDF), instituție din cadrul Consiliului Concurenței, anunță ...
Trump reia tema cumpărării Groenlandei de către SUA, idee respinsă ferm de premierul insulei
Trump reia tema cumpărării Groenlandei de către SUA, idee respinsă ferm de premierul insulei
Groenlanda nu este de vânzare, a declarat luni liderul acestei mari insule arctice, răspunzând comentariilor făcute de ...