‘La Oltchim, până pe data de 6 iunie, cei care sunt interesaţi să investească în această companie sunt invitaţi să o facă. Să cumpere caietul de sarcini şi să participe la licitaţia organizată de administratorul judiciar. Este vorba de societatea care va prelua toate activele care nu sunt grevate de datorii şi preţul încasat va merge către plata creanţelor pe care Oltchim le are la ora actuală’, a spus Constantin Niţă.
În opinia sa, cel care cumpără compania trebuie să o menţină şi să o dezvolte. Referitor la furnizorul principal de materie primă pentru Oltchim, rafinăria Arpechim, ministrul Economiei a declarat că statul este în negocieri cu Petrom pentru preluarea Arpechim.
Citeste si: Lui Roibu de la Oltchim şi acoliţilor săi li se cer în instanţă pagube de 500 de milioane de euro
‘Dacă investitorii sunt interesaţi să lucreze integrat, atunci statul va prelua rafinăria şi o va da la pachet cu Oltchim. De altfel, sunt investitori care şi-au exprimat intenţia de a participa la licitaţie condiţionat de vânzare la pachet cu Arpechim. Şi atunci noi avem datoria să pregătim acest proces’, a subliniat Constantin Niţă.
Mai mulţi disponibilizaţi de la Oltchim au protestat primele săptămâni din luna mai, în faţa sediului Prefecturii Vâlcea, solicitând plăţile care le-au fost promise în iunie 2013 când au fost concediaţi.
Oltchim este cel mai mare agent economic din Vâlcea şi se află în insolvenţă din ianuarie 2013.
Anul trecut, în luna iunie, 900 de salariaţi au fost disponibilizaţi, iar plăţile compensatorii au fost trecute la masa credală, urmând ca cei concediaţi să-şi primească drepturile după privatizarea combinatului.
Citeste si: Constantin Niţă exclude varianta falimentului în cazul Oltchim