Acţionarii Ţesătoriile Reunite Bucureşti au aprobat în AGA din 16 februarie retragerea de a tranzacţionare şi schimbarea obiectului de activitate în dezvoltare şi promovare imobiliară.
ECONOMICA.NETa scris în urmă cu trei ani despre intenţia companiei de a obţine un PUZ pentru terenul care îl deţine în Bucureşti în apropiere de Piaţa Alba Iulia. Tesătoriile Reunite şi-a suspendat activitatea de producţie în 2013.
CITEŞTE ŞI Proiect de 400 locuinţe în Bucureşti lângă ansamblul lui Patriciu
Terenul are o suprafaţă de 14.000 mp şi se află de pe strada Eufrosina Popescu. Acţionarul majoritar, SIF Moldova, studia în urmă cu trei ani varianta vânzării terenului.
„Avem de ales între mai multe soluţii. Ne-ar conveni un exit din companie (n.r. Ţesătoriile Reunite), dar condiţiile de piaţă nu par avantajoase. Mai sunt şi alte soluţii, printre care vânzarea de active, dar şi acestea mai trebuie studiate. Nu am decis încă ce soluţie vom alege şi nici când”, a declarat atunci pentru ECONOMICA.NET, Costel Ceocea, preşedintele SIF Moldova.
Blocuri înalte de 12 etaje
În anunţul de intenţie se arată că „ansamblul va cuprinde trei imobile de locuinţe S+P+7+8-9 etaje, având spaţii comerciale şi servicii publice la parter şi mezanin şi trei imobile de locuinţe S+P+11+12 etaje. Parcarea autovehiculelor se va asigura parţial la nivelul solului (un număr restrâns) cât şi într-o parcare subterană generală”. În total, pe terenul de 14.000 de mp pe care se mai află clădiri şi anexe dezafectate, se pot construi 438 de apartamente în şase blocuri şi 550 de locuri de parcare, din care 420 subterane. În AGA din 16 februarie s-a decis demolarea clădirilor vechi.
Pe teren se află clădiri şi anexe pe care compania obişnuia să le închirieze. În 2010, Ţesătoriile Reunite SA a finalizat comasarea activităţii prin mutarea activităţii de aici, în cealaltă fabrică a companiei, situată pe strada Spătaru Preda.
Compania a fost înfiinţată în 1933 şi a fost transformată în societate pe acţiuni în 1991. Ţesătoriile Reunite SA activează în domeniul producţie de ţesături, dar şi în cel de închiriere a spaţiilor proprii. SIF Moldova deţine 95,64% din acţiuni, iar restul sunt deţinute de alte persoane.