Tesla nu mai primește comenzi pentru Cybertruck din afara Americii de Nord

17 05. 2022
Tesla Cybertruck

Singurii pământeni care mai pot plasa comenzi pentru faimosul Tesla Cybertruck sunt cei din Canada, SUA și Mexic. Site-ul producătorului american de vehicule electrice a restrâns drastic numărul celor care mai pot accesa acest vehicul din cauza numărului prea mare de solicitări.

Anterior, Elon Musk, șeful Tesla, menționase că firma sa ar putea stopa rezervările din cauza depășirii „într-un grad ridicol” a ofertei de cerere.

Este important de notat că pick-up-ul electric Tesla Cybertruck nici măcar nu se află în producție. Conform ultimelor date, acesta ar trebui să intre în producția de serie la uzina din Texas în cursul anului viitor.

În ciuda acestui fapt, Elon Musk a declarat în urmă cu câteva zile la conferința Future of the Car 2022 a Financial Times că Tesla are „mai multe comenzi pentru Cybertruck decât ar putea produce timp de trei ani după începerea producției”.

Spectaculosul Tesla Cybertruck a fost dezvăluit publicului în 2019 și ar fi trebuit să intre în producție în cursul lui 2022, dar lipsa componentelor a obligat producătorul american să amâne debutul asamblării de serie până în primul trimestru din 2023.

Tesla are probleme și la Shanghai

Dacă în SUA sunt probleme cu Cybertruck, la uzina Tesla din China devine tot mai limpede că revenirea la nivelul de producție anterior apariției noului focar de coronavirus este tot mai îndepărtată.

Producătorul american de mașini electrice își propusese inițial să crească producția de la fabrica din Shanghai la 2.600 de mașini pe zi începând de pe 16 mai, însă un raport intern arată cu uzina va rămâne cu un singur schimb producând cel mult 1.200 de mașini pe zi. Abia începând cu 23 mai s-ar putea ajunge la cele 2.600 unități/zi dorite de șefii companiei.

Puternic afectată de lipsa unor componente, uzina Tesla din Shanghai face cu greu față și rigorii autorităților chineze. Acestea permit funcționarea uzinei doar dacă producătorul își asumă găzduirea lucrătorilor într-o „bulă închisă” care să îi protejeze de infectare.

Această izolare a muncitorilor, cu tot ce presupune ea – zonă de dormit, sală de mese, spațiu suficient, etc. – face imposibilă aducerea la muncă a mai mult de un schimb.