Punctul forte al acestui MINI Cooper S Coupé este motorul sau turbo twin-scroll de 1.6 l in 4 cilindri si 184 CP. Motorul a fost dezvoltat de BMW impreuna cu PSA si a câstigat deja patru ani la rând premiul de „Cel Mai Bun Motor al Anului”. Sistemul sau overboost ajuta ca Mini sa ajunga de la cuplu maxim de 240 Nm la 260 Nm. Datorita acestuia, MINI Cooper S Coupé devine un automobil capabil sa ofere performante pline de senzatii tari pe sosea, chit ca romanesti. Coupe-ul poate atinge 100 de km/h în 6,9 secunde si se poate duce indicatorul vitezometrului pâna la 230 km/h – cu spoilerul din spate extins. Insa din pacate pe sosele din Romania nu prea ai unde sa obtii o astfel de viteza, dar promit ca data viitoare cand voi merge in Germania voi incerca.
Si poate o prima observatie ar fi ca Mini este o masina pentru soseli normale/decente, dar sa nu ne plangem, suspensia putin cam tare s-a descurcat destul de bine pe strazile bucurestene cu gropi, denivelate etc. Cum spuneam mai sus, Mini Cooper S Coupe are in partea din spate un spoiler ce reduce fenomenul de ridicare la viteze de peste 80 de km/h pentru a avea o aderenta excelenta si pentru a se evita fenomenul de „avion” de ridicare a partii din spate.
Intreg testul s-a desfasurat exclusiv, urban, prin Bucuresti, in traficul de zi si noapte. Desi are un motor puternic, consumul de combustibil a fost extrem de bun pentru o sportiva, Economica.NET inregistrand 9%. Consumul standard de combustibil (in carte) este de 8,2 l/100 km urban, 5,2 l/100 km extra-urban si 6,3 l/100 km mixt.
Pe de alta parte, al doilea punct forte al lui Mini este ca va atrage priviri oriunde va fi, datorita designului sau neconventional si îndraznet. Partea din fata, redusa în dimensiuni, parbrizul abrupt, înclinarea plafonului pe spate împreuna cu spoilerul integrat si partea din spate, ce iese în evidenta prin design, nu vor lasa indiferenti colegii din trafic, care te vor sicana pentru o liniuta la stop. Dar, nu putini sunt cei care spun ca este totusi o masina pentru fete si nu tocmai frumoasa. Motivul este ca din cauza liniilor abrute ale parbrizului, ferestrele poate prea mici si a cocoasei foarte joase iti lasa impresia de mini-submarin, ceea ce din interior se transforma intr-o mica senzatie de claustrofobie.
In rest, nu ai ce sa ii reprosezi, este o masina sportiva de doua locuri, si desi nu pare este destul de incapatoare, portbagaj a fost mai mult decat suficient pentru un cos destul de plin de la un hypermarket.
In concluzie, Mini Cooper S Coupe este o masina pentru cei care au ajuns deja destul de sus pe scara sociala (pretul modelului testat este de 34.427 euro TVA inclus) si care vor altceva de la o masina.