Standul Thales, InnoTrans 2018, Berlin
Astfel, fără a instala noua tehnologie de centralizare electronică de linie pe fiecare segment al liniei de cale ferată, Thales a preferat, în acord cu reprezentanţii Ministerului Transporturilor, instalarea acesteia într-un singur punct, de unde poate controla 72 de kilometri – 36 de kilometri în fiecare direcţie.
În acest an, Thales a terminat şi proiectul Videle, centralizat electronic, traficul spre Bulgaria fiind redirecţionat în acea direcţie. Totodată, în luna iulie, compania franceză a mai câştigat un proiect în consorţiu cu Strabag, Sighişoara-Braşov, cel mai mare proiect de infrastructură feroviară din România, în valoare de 700 de milioane de euro, iar despre Simeria – Arad, Thales susţine că lucrările vor permite circulaţia trenurilor de marfă cu 120 de kilometri pe oră şi a celor de călători cu 160 de kilometri pe oră.
În prezent, numărul angajaţilor Thales a ajuns, în România, la 300, iar compania are în plan creşterea acestuia la 1.500 în următorii ani, a mai declarat Seicean.
Alţi reprezentanţi ai Thales, prezenţi la standul companiei la InnoTrans, au precizat că, în prezent, compania se concentrează pe un răspuns adecvat la nevoile tot mai mari ale clienţilor internaţionali.
Astfel, după ce a lansat primul tren de metrou fără vatman în 1985, astăzi, Thales se concentrează pe trenuri complet autonome, pe modelul automobilelor.
O altă soluţie recentă a Thales este tehnologia Lite4ce, o tehnologie care măsoară diferite forţe folosind lumina, şi care înseamnă senzori ce pot fi lipiţi pe şine în circa două ore şi care transmit o mulţime de date necesare pentru o mai bună activitate feroviară – spre exemplu greutatea, numărul de osii, dacă există alt tren pe acel segment, când ar trebui făcută următoarea mentenanţă etc.
Dar să îl lăsăm pe Pepper, vedeta absolută a standului Thales din acest an, să explice mai multe despre această tehnologie:
Printre alte ambiţii ale Thales se află şi prezicerea mentenanţei cu o precizie care să permită zero incidente neprevăzute pe linia de metrou sau tren. Până acum, compania a investit şapte miliarde în tehnologie, inclusiv în achiziţionarea Gemalto, o companie de tehnologie pe care intenţionează să o includă în business-ul său. Thales avea, în 2017, un număr de 65.000 de angajaţi la nivel internaţional şi a avut venituri de 15,8 miliarde de euro.