Thyssenkrupp anunţă noi reduceri de costuri, estimate la 500 mil. euro. Două fabrici din Germania vor fi închise

Grupul industrial german ThyssenKrupp AG intenţionează să-şi reducă costurile cu 500 de milioane de euro, în următorii trei ani, la divizia de oţel, care ar putea fuziona cu operaţiunile europene ale gigantului indian Tata Steel, transmite Reuters.
Economica.net - lun, 10 apr. 2017, 07:08
Thyssenkrupp anunţă noi reduceri de costuri, estimate la 500 mil. euro. Două fabrici din Germania vor fi închise

Thyssenkrupp este al treilea mare producător de oţel din Europa, după ArcelorMittal şi Tata Steel.

Guenter Back, şeful consiliului angajaţilor de la divizia de oţel a Thyssenkrupp, a declarat pentru Reuters că închiderea imediată a celor două facilităţi de producţie din oraşele germane Bochum şi Duisburg va duce la concedierea a 350 de angajaţi.

Reprezentanţii sindicatelor au anunţat că se opun unor noi măsuri de restructurare până când nu vor exista clarificări în privinţa posibilei fuziuni cu Tata Steel Europe. Negocierile pe acest subiect au început în iulie.

Deoarece piaţa europeană a oţelului este afectată de supracapacitatea de producţie şi cererea redusă, subsidiara din Europa a ThyssenKrupp şi-a redus deja costurile cu peste 600 de milioane de euro în cadrul programului de restructurare care s-a încheiat în 2016.

Ultima rundă de reducere a costurilor va include îmbunătăţirea eficienţei costurilor în privinţa personalului, operaţiunilor de mentenanţă şi reparaţii, logistică, vânzări şi administraţie, se arată în comunicatul companiei germane.

Directorul general Heinrich Hiesinger a declarat că restructurarea reprezintă singura modalitate de a păstra firma competitivă.

Thyssenkrupp intenţionează să închidă unele facilităţi de producţie de la laminoarele de tablă groasă, dar încă nu se ştie câte locuri de muncă vor fi afectate.

Recent, Ternium SA a acceptat să achiziţioneze integral uzina deţinută de ThyssenKrupp în Brazilia – CSA Cia Siderúrgica do Atlantico SA – pentru 1,26 miliarde de euro (1,33 miliarde de dolari), încheind astfel cinci ani de eforturi eşuate ale companiei germane de a se retrage din cea mai mare economie din America Latină.

ThyssenKrupp AG, cel mai mare producător de oţel din Germania, a anunţat că Ternium îşi va asuma datoria CSA de aproximativ 300 de milioane de euro pe care o are la Banca Braziliană de Dezvoltare (BNDES).

ThyssenKrupp a vândut CSA la un preţ mult mai scăzut decât se aşteptau analiştii, care estimau aproximativ trei miliarde de dolari. CSA, cel mai mare proiect străin de investiţie din Brazilia, este operaţională din 2010 şi avea un cost estimat de aproximativ zece miliarde de dolari.

ThyssenKrupp îşi extinde diviziile de ascensoare, bunuri şi componente industriale datorită preţului scăzut al oţelului.

Grupul ThyssenKrupp este prezent şi în România prin toate cele cinci divizii ale sale, respectiv metalurgie, auto, ascensoare, bunuri industriale şi servicii.

Te-ar mai putea interesa și
Lună de foc la Transporturi: Proiecte de autostradă de până la 34,5 miliarde de lei își așteaptă constructorii în ianuarie
Lună de foc la Transporturi: Proiecte de autostradă de până la 34,5 miliarde de lei își așteaptă constructorii în ...
Cele două companii de autostrăzi ale statului încep 2025 în forță, cu licitații de până la 34,5 miliarde de lei pentru care așteaptă oferte până la finalul lunii ianuarie. Dacă nu vor......
Lenovo a prezentat la CES 2025 noile laptopuri bazate pe inteligență artificială ThinkPad X9 Aura Edition și ThinkBook Plus Gen 6, destinate segmentului business
Lenovo a prezentat la CES 2025 noile laptopuri bazate pe inteligență artificială ThinkPad X9 Aura Edition și ThinkBook ...
Compania Lenovo a prezentat zilele acestea la CES 2025 din Las Vegas o gamă de soluții pentru segmentul business bazate ...
Bulgaria, pe locul 50 în topul realizat de New York Times al celor 52 de destinații care merită vizitate în 2025
Bulgaria, pe locul 50 în topul realizat de New York Times al celor 52 de destinații care merită vizitate în 2025
Bulgaria a fost inclusă pe locul 50 în topul realizat de publicaţia New York Times al celor 52 de destinaţii pe care ...
UGIR: Guvernul trebuie să-şi menţină participațiile în domeniile strategice și chiar să recupereze din cele cedate acolo unde există posibilitatea
UGIR: Guvernul trebuie să-şi menţină participațiile în domeniile strategice și chiar să recupereze din cele cedate ...
Guvernul trebuie să-şi menţină sau să-şi asigure prioritar participaţiile strategice ca acţionar unic sau majoritar ...