Thyssenkrupp renunţă la fuziunea cu Tata Steel, care ar fi creat al doilea mare producător de oţel din Europa. UE ar fi putut bloca tranzacţia
Cele două companii nu au vrut să facă concesii pentru a obţine aprobarea Executivului comunitar pentru această tranzacţie deoarece astfel s-ar fi redus planificatele reduceri de costuri, se arată într-un comunicat. Analiştii avertizare că Thyssenkrupp şi Tata ar putea fi nevoite să vândă o parte din active pentru a obţine aprobarea autorităţilor de reglementare.
În condiţiile în care Thyssenkrupp este al treilea mare producător de oţel din Europa, după ArcelorMittal şi Tata Steel, acordul ar fi creat al doilea mare producător de oţel din Europa, cu unităţi de producţie în Germania, Marea Britanie şi Olanda şi aproximativ 48.000 de angajaţi. Tranzacţia dintre Tata-Thyssenkrupp ar fi dus la reduceri anuale de costuri de până la 600 de milioane de euro.
Comisia Europeană analizează cu atenţie tranzacţia, pe fondul temerilor că ar putea fi afectată concurenţa în domeniul oţelului furnizat producătorilor auto.
Tot vineri, surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul au declarat pentru Reuters că Thyssenkrupp a renunţat la ideea divizării diviziei de ascensoare în favoarea listării la bursă. În urma acestor informaţii acţiunile Thyssenkrupp au urcat cu aproximativ 10% la Bursa de la Frankfurt.
Grupul ThyssenKrupp este prezent şi în România prin toate cele cinci divizii ale sale, respectiv metalurgie, auto, ascensoare, bunuri industriale şi servicii.