Tiberiu Maier, Signal Iduna: ”Ne propunem o creștere de două cifre. Asigurările de sănătate vor rămâne motorul nostru de creștere. În semestrul I am avansat pe acest segment cu 30%, peste media pieței”

Proaspăt intrată pe piața asigurărilor generale, prin achiziția Ergo, Signal Iduna anunță prin vocea președintelui său că anul acesta vor avea o creștere de două cifre, după ce, în primul semestrul din 2023, a înregistrat o creștere de 30% doar pe segmentul asigurărilor de sănătate, peste media pieței care a fost de 27%. Pentru 2024 se vede tot creștere, în special pe serviciile de telemedicină.
Gabriela Ţinteanu - mie, 20 dec. 2023, 22:05
Tiberiu Maier, Signal Iduna: ”Ne propunem o creștere de două cifre. Asigurările de sănătate vor rămâne motorul nostru de creștere. În semestrul I am avansat pe acest segment cu 30%, peste media pieței”

”Pe o piață a asigurărilor într-o evoluție continuă, Signal Iduna a înregistrat un volum al primelor brute subscrise care a depășit pragul de 200 de milioane de lei în primul semestru din 2023, comparativ cu aceeași perioadă a anului 2022. Aceasta reprezintă o creștere semnificativă, de 34%, la nivelul pieței locale pentru Signal Iduna, care are acum în portofoliu atât asigurări de sănătate, de viață și de accident, cât și asigurări generale: de locuință, călătorii, protecția bunurilor și răspundere civilă”, arată Tiberiu Maier.

La nivel de companii, Signal Iduna Asigurare Reasigurare, cu expertiză extinsă în segmentul asigurărilor de sănătate și viață a înregistrat un volum al primelor brute subscrise de 154 de milioane de lei, Signal Iduna, care are un portofoliu variat de asigurări generale, a depășit 45 de milioane de lei.

”Asigurările de sănătate rămân motorul nostru de creștere, Signal Iduna reconfirmându-și poziția de lider al acestui segment, cu o creștere de 30% în primul semestru din 2023, în comparație cu aceeași perioadă a anului precedent. Acest rezultat a fost susținut de soluțiile noastre complete și flexibile, care se adaptează atât companiilor, indiferent de mărime și sector de activitate, cât și familiilor”, spune Maier.

Președintele asigurătorului arată că se focusează constant pe inovație și pe calitatea serviciilor oferite și dorește să extindă expertiza deja acumulată în segmentul asigurărilor de sănătate, și în segmentul asigurărilor generale.

Despre dezvoltarea business-ului din punct de vedere al cifrelor, Tiberiu Maier declară: ”Avem ambiții mari și ne propunem o creștere anuală de două cifre pentru Signal Iduna la finalul acestui an, obiectiv pe care îl vom atinge prin portofoliul nostru de soluții de asigurare accesibile tuturor categoriilor de clienți și printr-o comunicare eficientă, menită să-i ajute pe români să înțeleagă modul în care asigurările le pot veni în ajutor în situații neprevăzute”.

Premisele arată că, la nivel de piață, asigurările de sănătate vor continua să fie un segment efervescent, reflectând o tendință generală în creștere. Românii sunt tot mai atenți la beneficiile și serviciile suplimentare pe care asigurările private de sănătate le pot oferi și care devin tot mai inovative și creative. Aceste beneficii pot include servicii de consultanță psihologică, programe de wellbeing și multe altele, reprezentând o valoare adăugată ce face ca asigurările de sănătate să devină mai atractive pentru o categorie mai largă de oameni.

Despre viitorul asigurărilor în general și a celor de sănătate în special asigurătorul crede că va fi influențată și de diverși factori externi, în special avansul tehnologic. ”Astfel, considerăm că telemedicina va fi tot mai solicitată, pentru că oferă acces asiguraților de oriunde și oricând. Totodată, oamenii își doresc soluții de asigurare care să li se potrivească nevoilor lor specifice, iar noi vom continua să oferim produse personalizate, cu opțiuni variate de acoperiri și preț”, arată Maier.

De asemenea, costurile serviciilor medicale vor continua să crească, ca urmare a inflației medicale, ceea ce va îi va determina pe români să se orienteze și mai mult către asigurările private de sănătate, pentru a evita impactul financiar semnificativ asupra bugetului familiei. La rândul lor, angajatorii vor continua să ofere asigurări de sănătate ca parte a beneficiilor extrasalariale pentru angajați, fapt ce va stimula cererea.

 

Signal Iduna are o cotă de piață de 28,80% din piața asigurărilor private de sănătate din România

Asigurarea privată de sănătate are rolul de a veni în sprijinul celei din sistemul public, completând-o. Sistemul public depinde în mare măsură de contribuțiile plătite de cei aproximativ 8,49 de milioane de angajați, din cei 19,33 de milioane de locuitori. Românii resimt presiunea sistemului de sănătate, iar printre principalele provocări cu care se confruntă atunci când încearcă să acceseze serviciile medicale în sistemul public se numără timpul de așteptare și birocrația.

În acest context, sistemul privat rămâne o alternativă viabilă, oferind o gamă extinsă de servicii, de la cele de bază, cum ar fi consultații, teste de laborator și investigații, până la cele mai complexe, precum intervenții chirurgicale, tratamente de ultimă generație și servicii specializate pentru sarcină, naștere, stomatologie etc. Evident, accesul la aceste servicii implică un cost suplimentar față de contribuțiile obligatorii, însă important este că avem aceste soluții: asigurările private de sănătate.

Asigurările de sănătate au cumulat în semestrul I 2023 prime brute subscrise în valoare de aproximativ 477 de milioane de lei, în creștere cu circa 27% față de semestrul I 2022, când s-au ridicat la 376 de milioane de lei, potrivit ultimului raport lansat de ASF.

În același timp, numărul contractelor în vigoare la finalul lunii iunie 2023 la nivelul pieței asigurărilor de sănătate s-a situat la circa 222.000, în creștere cu aproximativ 11% față de numărul contractelor în vigoare la sfârșitul aceleiași perioade din 2022. În schimb, numărul contractelor încheiate în semestrul I 2023 a fost de circa 141.000, în creștere cu aproximativ 3% față de perioada similară a anului anterior.

Cu un portofoliu solid de peste 200.000 de asigurați de sănătate și o cotă de piață de 28,80%, conform datelor Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), Signal Iduna demonstrează că oferta sa acordă acoperire optimă la prețuri accesibile pentru fiecare român.

Lider al segmentului de asigurări de sănătate pe piața din România din ultimii trei ani, conform primelor brute subscrise, compania menține o evoluție pozitivă, susținută de soluții complete, adaptabile oricărei familii și companii, indiferent de dimensiune sau tip de business. În primul semestru al anului 2023, compania a raportat creșteri de 30% pe linia asigurărilor de sănătate, înregistrând volum al primelor brute subscrise de peste 137 de milioane de  lei.

Anul acesta reprezintă un moment cheie pentru companie, atât prin aniversarea celor 15 ani de prezență pe piața din România, cât și prin repoziționarea ca asigurător general, odată cu finalizarea achiziției celor două companii ERGO. Echipa Signal Iduna numără acum peste 300 de specialiști.

 

Te-ar mai putea interesa și
Radu Oprea, ministrul Economiei: Guvernul a aprobat memorandumul pentru construirea primei drone românești
Radu Oprea, ministrul Economiei: Guvernul a aprobat memorandumul pentru construirea primei drone românești
Guvernul a aprobat memorandumul privitor la dezvoltarea unei drone româneşti în baza unei colaborări între Ministerul Economiei şi Ministerul Digitalizării, a anunţat ministrul Economiei,......
Înmatriculările de autoturisme ale PFA-urilor și liber-profesioniștilor sunt blocate, din cauza unui ordin MAI intrat recent în vigoare
Înmatriculările de autoturisme ale PFA-urilor și liber-profesioniștilor sunt blocate, din cauza unui ordin MAI intrat ...
Un ordin al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), intrat în vigoare în data de 15 noiembrie, a blocat înmatriculările ...
MMSS: Guvernul a aprobat o operaţiune normală de completare (1,6 miliarde de lei) a bugetului de pensii cu sume de la bugetul de stat
MMSS: Guvernul a aprobat o operaţiune normală de completare (1,6 miliarde de lei) a bugetului de pensii cu sume de la bugetul ...
Bugetul de pensii a fost completat cu 1,6 miliarde de lei de la Bugetul de stat, potrivit unei Hotărâri de Guvern, iar ...
dm drogerie markt România raportează că a închis anul financiar 2023/2024 cu o cifră de afaceri peste 1,77 de miliarde de lei, în creștere cu 35%
dm drogerie markt România raportează că a închis anul financiar 2023/2024 cu o cifră de afaceri peste 1,77 de miliarde ...
dm drogerie markt România a închis anul financiar 2023 - 2024 la data de 30 septembrie, cu o cifră de afaceri de 1.770.743.025 ...