Compania a anunţat totodată că va prelua integral startup-ul românesc Benefit Seven (7card), cel mai mare furnizor de abonamente pentru petrecerea timpului liber şi sport dedicate angajaţilor, fără a preciza care este valoarea tranzacţiei. Iniţial, Sodexo a achiziţionat 20% din acţiunile 7card, iar ulterior şi-a majorat participaţia la 60%, scrie News.ro.
”Până la finalul anului vom achiziţiona şi restul de 40% din acţiunile 7card”, a spus Sven Marinus, Country CEO Sodexo Benefits and Rewards Romania, în cadrul unei întâlniri cu presa la Bucureşti.
Sodexo a intrat pe piaţa din România în urmă cu 20 de ani, oferind tichete de masă pe format de hârtie. De atunci, a emis peste 3,1 de miliarde de vouchere şi doar în 2017 a servit peste 206 milioane de mese angajaţilor români.
„Lumea se schimbă într-un ritm alert, iar noi investim continuu în îmbunătăţirea soluţiilor pe care le oferim, consolidându-ne capacităţile digitale şi oferta, pentru a crea cea mai bună experienţă la locul de muncă pentru angajaţi. Oamenii sunt interesaţi de oportunităţile de dezvoltare personală, iar participarea la evenimente culturale este unul dintre interesele tinerilor. Oferim deja acest tip de beneficiu în Brazilia, Belgia, Republica Cehă şi Franţa, ţări în care Sodexo lucrează îndeaproape cu guvernele pentru implementarea celor mai importante politici publice”, a declarat Sven Marinus, Country CEO Sodexo Benefits and Rewards Romania.
Sodexo a dezvoltat în România o reţea de peste 67.000 de parteneri afiliaţi, dintre care peste 10.000 sunt prezenţi şi în zona rurală.
De asemenea, compania a anunţat miercuri că investeşte 300.000 de euro în Stop Hunger, o reţea globală de organizaţii non-profit, care militează pentru eradicarea foametei.
Grupul Sodexo numără 1.141 de angajaţi în România.
Sodexo operează în 80 de ţări şi are peste 425.000 de angajaţi şi 100 de milioane de consumatori zilnic. Compania are venituri consolidate de 20,7 de miliarde de euro.
Ce sunt tichetele de masă?
Tichetele sau bonurile de masă reprezintă, potrivit Legii 142/1998, „o alocaţie individuală de hrană” pe care firmele o pot acorda angajaţilor (atenţie, doar celor cu contracte de muncă) pentru fiecare zi lucrată pe parcursul unei luni calendaristice.
Tichetele de masă sunt deductibile la calculul impozitului pe profit şi scutite de contribuţiile patronale şi salariale. Acestea se impozitează cu impozitul pe venit, de 10%, conform Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 79/2017 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul Fiscal.
Pe piaţa românească a tichetelor activează trei jucători principali – Edenred, Sodexo şi Up România (fostă Cheque Dejeuner), care formează, împreună, Asociația Profesională a Emitenților de Tichete (APET), membră a Social Vouchers International Association (SVIA) din 2017, precum și compania Cuget Liber.